Skocz do zawartości

e36 1.8is szaleje na obrotach oraz nie ma sily czasem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie . Otoz zwracam sie do was , z prozba o jakies wskazowki dotyczace mojego 1.8 is , mianowicie mam problem z silnikiem , pierwsza usterka to skaczace obroty na biegu jalowym jak i na wcisnietym sprzegle , druga usterka jest taka ze jadac i trzymajac gaz w jeden plaszczyznie traci moc tak jak by nie dostawal odpowioedniej dawki paliwa , ale po docisnieciu gazu do maxa wraca do normy na jakis czas albo co 300/500 metrow dzieje sie to od nowa , problem tez jest wtedy z ruszeniem np. ze swiatel z obrotowierza obroty spadaja ze az go zaczyna rzucac , prosze o jakas pomoc :) pozdrawiam
Opublikowano
falowanie obr. to kwestia lewego powietrza najprawdopodobniej,w is czesto pęka gumowy kruciec dolotowy
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
  • Autor
falowanie obr. to kwestia lewego powietrza najprawdopodobniej,w is czesto pęka gumowy kruciec dolotowy

sprawdze :)

Opublikowano
Tak jak pisali wyżej nieszczelność lub silniczek krokowy szwankuje. Jeśli chodzi o 318is to z doświadczenia wiem że często pęka ta guma za przepływomierzem od spodu czego prawie nie widać. Sprawdź też czy odma cała.
BMW forever!!!
Opublikowano
mialem podobny problem w moim isie, okazalo sie ze padla cewka zaplonowa, dobrze by bylo jak bys dorwal jakas i wymienil na probe.
Opublikowano
Ja proponuje na kompa podjechać, może być krokowiec, przepływomierz lub sonda, jak podjedziesz będziesz miał pewność.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
Dzieki za podpowiedz :) . A jeszcze jest jeden problem ;/ mianowicie gdy jade z jakas predkoscia spada mi na mocy i zaczyna szarnac , gdy odpuszcze gaz i ponownie go dodam zaczyna wracac wszystko do normy .