Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem. Znika mi i pojawia się oświetlenie wewnętrzne przy lusterku i po bokach z tyłu. Dodatkowo zauważyłem że jak nie mam tego oświetlenia po otwarciu drzwi to działa mi tylko centralny w drzwiach kierowcy, natomiast pozostałe drzwi, klapa, wlew paliwa nie działają ani z kluczyka ania z pilota.

Poizolowałem kable bo były uszkodzone biegnące w tylnej klapie bagażnika i dalej nie było po czym po chwili samo się naprawiło, samochód stał przez noc w garażu i znów znikło oświetlenie i centralny. Działa tylko to przy lusterku włączane ręcznie. Dziasiaj po nocy otwieram drzwi kierowcy i przez sekundę się zapaliło po czym zgasło i już nie ma oświetlenia. Gdzie tkwi problem .Może ktoś miał taki przypadek. Proszę o pomoc

Opublikowano

witam ja tez mam problem tylko u mnie wyglada troszke inaczej

otoz lampki swieca jak sobie wlacze glownym przelacznikiem to jest ok

a jesli dam na srodek zamkne drzwi to za cholere nie gasna czym to moze byc spowodowane

autko to coupe 94 rok i dodam ze te pierdzielniki od domykania drzwi mam na slupku a nie w zamku a nie jak w starszych

czy moze to byc np wina tego ze niemam pod maska lamki oswietlenia i tego dzyndzla co sie chowa jak sie zamuyk a maske i gasi podnia swiatlo?

Opublikowano
witam ja tez mam problem tylko u mnie wyglada troszke inaczej

otoz lampki swieca jak sobie wlacze glownym przelacznikiem to jest ok

a jesli dam na srodek zamkne drzwi to za cholere nie gasna czym to moze byc spowodowane

autko to coupe 94 rok i dodam ze te pierdzielniki od domykania drzwi mam na slupku a nie w zamku a nie jak w starszych

czy moze to byc np wina tego ze niemam pod maska lamki oswietlenia i tego dzyndzla co sie chowa jak sie zamuyk a maske i gasi podnia swiatlo?

Sprawdz wszystkie krancowki. Mialem to samo u siebie i jedna byla walnieta.

Opublikowano
Sprawdz wszystkie krancowki. Mialem to samo u siebie i jedna byla walnieta.

powiedz mi o ktore krancowki sie rozchodzi i jak to sprawdzic

Opublikowano
a przed chwilą miałem dziwny przypadek przycisk był ustawiony w pozycji środkowej silnik pracował otworzyłem drzwi i nagle światła w aucie się zaświeciły zamkłem i zgasły i tak kilka razy patrzyłem też przy otwieraniu innych drzwi było ok oprucz drzwi przednich pasażera zgasiłem silnik i już nie działało odpaliłem i też nic co o tym myślicie?
Opublikowano
a przed chwilą miałem dziwny przypadek przycisk był ustawiony w pozycji środkowej silnik pracował otworzyłem drzwi i nagle światła w aucie się zaświeciły zamkłem i zgasły i tak kilka razy patrzyłem też przy otwieraniu innych drzwi było ok oprucz drzwi przednich pasażera zgasiłem silnik i już nie działało odpaliłem i też nic co o tym myślicie?

No to masz walnieta krancowke w drzwiach pasazera. Sprawdz ja :8)

Opublikowano
panowie wiec tak zerknelem na te krancowki i sie okazalo ze z jeden i drugiej strony w drzwiach do polowy sa wyjechane tzn tak jakby przedielona na pol i ktos by pilnikiem przejechal. mozna to jakos naprawic?
Opublikowano
A nie mozesz ich po prostu sprawdzic zamiast ciagle pytac :?: :mad2:

a moze nie wie jak ma je sprawdzic. ja tak sie zastanawiam czy jak by umni byly walniente krancowki to szyby tez mi sie chyba nie powinny domykac a sie domykaja normalnie.

Opublikowano
witam mam ten sam problem co kolega na samym poczatku;sprawdzilem kable w klapie byly popekane zaizolowalem je zmienilem krancowke bo sie zacinala podlaczylem drugi modul komfortu i dalej centralny nie dziala i swiatlo wewnatrz.jak chce otworzyc z pilota to tylko kierunki migaja a z kluczyka otwiera pojedyncze drzwi PROSZE O POMOC BO JUZ NIE MAM POMYSLOW
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
witam ja wczoraj naprawilem swoje oswietlenie wnetrza a mianowic wyciaglem lamke z podsufitowki i sie okoazalo ze z tej plytki nie byly wsuniete wszyskie styki do przelacznikow
  • 2 lata później...