Skocz do zawartości

320d - CHIP TUNING BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam pytanie czy montował ktoś takie coś w swoim aucie, ewentualnie jakie są tego skutki??

Cena jest dosyć zachęcająca, więc zastanawiam się nad zakupem, proszę o opinie.

http://allegro.pl/chip-tuning-box-bmw-e46-320d-150-km-i1416494960.html

Dodam że mam BMW e46 320D 2004r. tyle że ze skrzynia automatyczną z tiptronikiem. I czy to nie będzie przeszkoda do zamontowania chipa, czy skrzynia nie jest dobrana pod 150KM??

Opublikowano
opcja szukaj, pełno o tym na 4um..
Opublikowano
Odpusc sobie, najlepiej sprawdzi sie napisany pod konkretnie twoje auto program.
Opublikowano
  • Autor
No właśnie podobno ten chip box jest dedykowany właśnie pod mój model, rzekomo kostki pasują, nic nie trzeba kombinować a montarz zajmuje 10min. Mam pytanie czy ktos ma założone cos takiego u siebie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolego ale nie każdy silnik jest w takiej samej kondycji, dlatego najbezpieczniejszy jest wirus stworzony indywidualnie pod twój silnik.
Opublikowano
  • Autor
Ok, dzięki za odpowiedź, na razie odpuszczę, ale korci te 185 KM :twisted: Sprzedający zapewnia że ma takie coś w swojej e46 320d i jest zadowolony, ale wiadomo, chce sprzedać, więc trzeba wziąć poprawkę. Dlatego pytam czy ktoś ma takie coś zamontowane u siebie.
Opublikowano
i zastanawia mnie fakt że wpinasz tego box w szynę common raila ...... dziwne przynajmniej dla mnie bo co możemy zmienić przez szynę CR ??? mi przychodzi do głowy ciśnienie , ale nie wierzę że poprzez chiptuning podnosi się tylko tę wartość ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Masz przyzwoite auto to zrób modyfikację na przyzwoitym poziomie, a taka nie kosztuje 300zl i nie polega na podłączeniu pudełka przez wtyczkę.

Program modyfikujący pisze się pod auto, pod użytkownika patrząc przez pryzmat rodzaju użytkowania auta, nie wspominając nawet o tym, ze masz automat co ma spory wpływ na kształt programu.

Opublikowano
hehe :lol: po czasie wypali tłoki...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
na razie odpuszczę, ale korci te 185 KM :twisted:

Dołóżysz ok. 800 zł i możesz zrobić profesjonalny chip tuning.