Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy wszystkie e38 maja HiFi ( 14 głośników ) , od którego roku to wprowadzono ??
Uczę się wszystkiego na temat BMW E38 :) Jeżeli zrobię jakąś pomyłkę to proszę mnie poprawić :)
Opublikowano

HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi

to znaczy ze mam najlepszy system grający ? na te 14 głośników ?

lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano

Nie wszystkie. Nie wiem jak bylo pod koniec produkcji, ale fabryczne systemy naglosnienia w E38 do 1998 roku to byla zenada, szczegolnie w porownaniu z takim np. Lexusem LS 400. Nie wiem, jak BMW moglo sobie na cos takiego pozwolic we flagowej limuzynie.

Jak dla mnie to jedyna wada E38, na szczescie stosunkowo latwo mozna ja usunac, zmieniajac glosniki na lepsze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
- fabryczne systemy naglosnienia w E38 do 1998 roku to byla zenada, szczegolnie w porownaniu z takim np. Lexusem LS 400. Nie wiem, jak BMW moglo sobie na cos takiego pozwolic we flagowej limuzynie.

Jak dla mnie to jedyna wada E38, na szczescie stosunkowo latwo mozna ja usunac, zmieniajac glosniki na lepsze.

Nie tylko z Lexusem. Dużo lepiej brzmiały też systemy nagłośnienia w Audi i Mercedesach, czy nawet w E32 z soundsystemem. Nagłośnienie naszych beemek to porażka i podobno dopiero system Logic w E65 brzmi wystarczająco przyzwoicie...

Opublikowano
podepne sie pod temat... ja posiadam chyba bez hifi bo mi strasznie lichawo gra, napewno bez, no i bez navi, ale jest działająca zmieniarka w bagazniku pod to i jeszcze jakos obleci ;) a wiecie moze czy da sie podpiąć pod to naglosnienie seryjne nic nie robiąc u mnie w sensie podpiąć pod to tylko skrzynie basową jakąś ewentualnei ze wzmacniaczem jakims? bojakis lekki pomruk niskiego tonu by sie przydal wyjatkowo, bez cudow oczywiscie ale widzialem u jednego goscia skrzynie pod seryjnym naglosnieniem i nie zdarzylem zapytac... z tym z on to chyba mial hifi plus navi wiec tam jakis wzmak juz istnieje wewnetrznie i bylo sie pod co podpiac podejrzewam ; //
Opublikowano
Ja do swojej wstawiłem suba ale ze wzmacniaczem. Gra całkiem całkiem. Ale seryjne głosiki nie dają rady. Polecam najpierw wstawienie dobrych zamieników do środka a później zabawa ze subem.
Opublikowano
kolego qolas07 a pod co podpiales tego suma i wzmaka? wiem ze glosniki pasowalo by zmienic, ale bardziej interesuje mnie połączenie pod to seryjne granie tego suba i wzmaka, jak to zrobic? wersja bez navi bez ekranika, normalna kasety plus zmieniarka w bagazniku