Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam następujący problem. Trzeszczy mi coś z lewej strony w przednim zawieszeniu. Objawia się to np przy wjeżdżaniu i zjeżdżaniu z krawężnika lub wjeździe na nierówności przy małych prędkościach(dziura, studzienka). Przy większych prędkościach jest cisza. Nie jest to stuk a bardzie trzeszczenie. Wahacze wymienione 20 tysięcy km temu, nowe łączniki stabilizatora. Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Może ktoś miał podobny problem

pozdrawiam

Opublikowano
trudno jest dokładnie opisać ten dźwięk. Jest to mniej więcej skrzypienie, trzeszczenie, może i w pewnym stopniu rozrywanie, naprawdę trudno to określić
Opublikowano
No ciężko to określić jest ale takie jak by rozrywanie, a w pewnym stopniu takie podobne do trzeszczenia nie tylko na dołach ale również przy ruszaniu gwałtowniejszym to u mnie przy takich objawach były to sworznie na wahaczu.
Opublikowano
No ciężko to określić jest ale takie jak by rozrywanie, a w pewnym stopniu takie podobne do trzeszczenia nie tylko na dołach ale również przy ruszaniu gwałtowniejszym to u mnie przy takich objawach były to sworznie na wahaczu.

Wydaje mi się to mało możliwe, żeby wahacze Lemfordera były do wymiany po 20 tysiącach km...

Opublikowano
Mnie sie wydaje ze kolega BOLO ma racje podobno te gumy jak nie sa oryginalne lubia trzeszczec

no mam nadzieje, bo to będą "groszowe" sprawy. Jutro jadę do swojego mechanika na podnośnik i się wszystko pewnie wyjaśni. Wydaje mi się też, że jeżeli byłby to sworzeń wahacza to by tłukło cały czas. No zobaczymy jutro...

Opublikowano

gumy na stabilizatorze ok, zawias sztywny, bez żadnych luzów. Rozwiązanie zagadki: DRĄŻEK KIEROWNICZY od strony kierowcy

pozdrawiam