Skocz do zawartości

318 cia 143km - kupno auta, ucieka olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuję porady. Znalazłem na aukcji w Niemczech BMW e46 318 cia 143 km w 2004r. Przejechane ma 137000 km książkę serwisową prowadzoną do sierpnia 2009 roku przebieg 110300. Zainstalowany ma gaz nie wiem jaki i od kiedy. Napisane jest również, że ucieka olej oraz, że chyba przód do malowania dokładnie "Motorölverlust, Schadenerweiterung möglich, Bremsbeläge vorne verschlissen, Ölservice fällig, Nachlackierungen Seitenwand vorne rechts" nie bardzo wiem o co chodzi. Jakie mogą być ewentualne koszty naprawy takiego silnika i czy w ogóle opłaca się ładować w takie auto. Jeśli chodzi o wyposażenie to ma nawigację, ale nie tą 16:9, ksenon, kierownicę od M, klimatronik oraz podgrzewane siedzenia. Jaka może być szacowana wartość auta. Z góry dzięki opinie dodam że aukcja kończy się 13
Opublikowano
Wrzuć link.Ale jak znam życie to pewnie turasy sprzedają czyli conięty licznik itp.a jeśli chodzi o "uciekający"olej to pewnie coś jest rozwalone i pewnie trzeba wymienić jakieś elementy,jak by jakaś pierdoła to by sprzedający napisal,że do wymiany "coś" bo ucieka olej,mam nadzieje że zrozumiałes o co mi chodzi.
Opublikowano

http://pl.bca-europe.com/Pages/ViewLot.aspx?Token=295bc8fb73f346cd86f247134e722551&VehId=c72d7c56-881e-434b-bce9-60a8d5ee12c6&LotId=2153723&R=11&SR=9

Jeśli chodzi o pewność przebiegu to sprawdziłem w serwisie i w 11-09-2009 r. miał 114000. Wydaje mi się że przez ten czas nie mógł przejechać za dużo, ale różnie to bywa. Podpytałem się trochę handlarzy silników i mówili, że wersje 143 km idą jak świeże bułeczki koszt silnika ponad 3500 zł. Według jednego z nich lepiej wsadzić silnik 6 cylindrowy.

Opublikowano
Też miałem taki problem. Ciekło jak się okazało z czujnika oleju który jest od dołu miski olejowej. Wymieniłem i GIT :). Wymieniałem też taki mały oring który jest na na rurce gdzie wkładasz bagnet. On znajduje się oczywiście w miejscu gdzie ta rurka wchodzi w miskę olejową.