Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Wróciłem dzisiaj do domu, zostawiłem zamkniętą bumkę w garażu. Po 2 godzinach zszedłem do garażu i zdziwko;) drzwi samochodu otwarte (w sensie ze centralny zamek nie zamknięty), wszystkie szyby otwarte do połowy, otwarty bagażnik. Co mogło być przyczyną tego niecodziennego zajścia? Dodam, że na pewno nie wcisnąłem przypadkiem żadnego guzika na pilocie...nikt nie zbliżał się do samochodu. Miałem szczęście, że samochodzić okazał kaprys w garażu a nie gdzieś na miejskim parkingu...a takiej sytuacji chciałbym uniknąć. Proszę o pomoc i ewentualne porady.
Opublikowano

Heh ,w mojej też się tak stało tyle ,że w centrum miasta :)

padł moduł komfortu o ile pamiętam, takie dziwne coś ukryte za schowkiem .

Opublikowano

Pozwolę sobie wtrącić tu małą, śmieszną anegdotę odnośnie wątku "sam się otworzył".

Załatwiamy z siostrą sprawy na mieście. Jest marzec, pada deszcz i w dodatku potwornie wieje. Ona wszystko już załatwiła, więc prosi mnie o kluczyk do auta, gdyż zmarzła. Pyta się czy może otworzyć zamek najzwyczajniej kluczykiem a nie z pilota bo się boi, że zrobi coś nie tak. Wracam do auta dosłownie po 10 minutach i co widzę: siedzi telepiąca się z zimna siostra w aucie, włosy rozwiane, siedzenia mokre (dobrze, że skórzane to wystarczył ręcznik papierowy), no i oczywiście wszystkie szyby wraz z szyberdachem otwarte na full. Pytam co się stało? - same się otworzyły razem z drzwiami... :duh:, ale zamknąć się już nie chciały bo tu żaden przycisk nie działa (kluczyk w ręku).

Oczywiście nikt jej nie tłumaczył, jak otwierać drzwi z kluczyka by przy okazji nie otworzyć szyb i jak je później zamknąć. Choć ma dr przed nazwiskiem to jest totalną nogą motoryzacyjną, ma prawko a panicznie boi się jeździć, a ponadto w garażu ma Ranault i START/STOP - bez kluczyka