Skocz do zawartości

E36 316i rocznik z vin, a rocznik w dowodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzałam VIN w miejscu, które wskazał SOPELEK - jest taki sam jak w dokumentach - czyli '94. Okiem detektywa rzuciłam też w środku samochodu i znalazłam np na pasach datę z maja '94. Wszystkie znaki na niebie i ziemi, mówią że jest to rocznik '94, a nie tak twierdzi gość, który mi go sprzedał 1997. Tylko skąd u licha te '97 jako rok produkcji wpisane w papierach (dowodzie rejestracyjnym)??

Gdzie można tak dokładnie sprawdzić po numerze VIN - markę, kolor, silnik etc ?

Opublikowano
Tomko, to już sprawdziłam na stronie http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=kb64066

Czytałam jednak, ze można sprawdzić konkretnie swój samochód, włącznie z tym jaki miał kolor lakieru :roll:

witaj to moze popros na forum masz linka

viewtopic.php?f=19&t=127871

pozdrawiam i zycze powodzenia. ale moja rada to zrob kpl przeglad i jak bedzie git to domagaj sie zzwrotu kasy za rok. :cool2:

Opublikowano
przez nerwus » Czw Sty 13, 2011 1:03 am

KB64066

Wyposażenie

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBACG11010KB64066

Kod typu CG11

Typ 316I (EUR)

Typoszereg E E36 (5)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COMP

Układ kierowniczy LL

Drzwi 3

Silnik M43

Pojemność skokowa 1.60

Moc 75

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor HELLROT (314)

Tapicerka SANDGRAU (0593)

Data prod. 1994-06-10

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S242A DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR) Kierownica z poduszką powietrzną

S243A AIRBAG FOR FRONT PASSENGER Poduszka powietrzna pasażera

S300A ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH Centralny zamek z autoalarmem

S340A PROTECTOR STRIPES IN BLACK Zderzak częściowo lakierowany

S410A WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT Siłownik szyby elektryczny przedni

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S687A RADIO PREPARATION Instalacja radiowa

L804A SWITZERLAND VERSION Wersja krajowa Szwajcaria

S900A APPR. VEH.IMMOBILIZAT. ACC. TO AZT/TUEV Elektroniczny immobilizer

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

No tak 94 rocznik ogólnie jak w dowodzie jest 97 to moje zdanie jest takie ze to wina urzedników zamiast wbić 4 wbili 7 w dowód!!

Opublikowano
Wg. mnie błąd w wydziale komunikacji.. 2 razy już miałem taka sytuacje.. w obecnej bmce mam 1 rejestracje w kraju 2009 a auto zostało ściągnięte przez znajomego w 2005r. - pieczątkę przybiła pani MAGISTER -_-" jeśli masz karte pojazdu to na ostatniej stronie powinny byc inf. o błedach popełnionych przez urzędników... a jeśli nie to idz do wydzialu komunikacji i powiedz jaka jest sytuacja i popros o spr. ( w komputerze powinna to miec ) tylko bd miła, bo strasznie sie cisna jak im sie błedy wytyka :P przy rejestracji nie bd z tym problemu " po prostu przepisze tak jak jest ". W moim przypadku, prosilem o zmiane tego za co zostalem zbiczowany, bo jak bd kogos uczyl jego pracy ;/