Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam powiedzcie mi czy moja bunia przejdzie przeglad techniczny jak nie mam kata tzn puszka jest ale wywalilem z niego wszystko i nie wiem czy przejdzie bo moga sie doczepic za spaliny ??
Opublikowano
witam ja tez mialem kiedys wyciety kat i przeglady przechodzila ale nigdy pod analizator nie byla podlanczana moze dlatego przechodzila ,wytnij ta puszke i wspawaj strumienice lepszy bedzie dzwiek
Opublikowano
To zależy czy zmieści się w normach emisji spalin, ale katalizator nie jest tam dla zabawy w końcu i jego brak zdecydowanie pogorszy wynik, kwestia tylko jakie są normy na badaniach okresowych. Czy takie jakie samochód spełniał przy homologacji, czy są jakieś normy wymyślone przez ustawodawce (nie mam pojęcia co do tego) musisz się tego dowiedzieć. Osobiście myślę, że jednak nie przejdzie.
Opublikowano
no wlasnie tak tez mysle ze moze byc ciezko z przejsciem przegladu bo czuc mocno spaliny no ale sprobuje a moze sie uda a co do strumienicy to z tego co czytalem to nic nie daje poza zmiana dzwieku czy daje jednak troche mocy?? :D
Opublikowano

Przejdzie jak nie dadzą Cię na analizator.

Nic nie daje strumienica. Wstaw kata, bo pewnie ci wzrośnie spalanie, a moc spadnie, no i co najważniejsze niszczysz środowisko. :(

Opublikowano
No to pewnie tak zrobie ze zaloze kat tylko czy kupic nowy za 300 pare zl czy lepiej uzywanego oryginala szukac?? A co do spalania to jakby nie bylo ponizej 16 nie schodze w gazie sekwencyjnym ale nie robi mi to juz roznicy przyzwyczailem sie :D
Opublikowano
Osobiście odradzam strumienicę, sam przez przypadek zepsułem kata i postanowiłem że wsadzę strumienicę, teraz najchętniej wróciłbym to kata, dzwięk ze strumienicy metaliczny, moim zdaniem brzmi tandetnie, a to nie pasuje do piątki. Zanim zamontujesz posłuchaj u kogoś. pozdrawiam