Skocz do zawartości

pomocy przekażnik paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

pomocy panowie, kupiłem e30 która chodziła tylko na gazie , według poprzedniego właściciela pompa do wymiany. oczywiście kupiłem oryginalną i wymieniłem problem w tym że po podłączeniu zaczeła chodzić cały czas , nawet na wyłączonym zapłonie . w skrzynce przekazników znalazłem owy przekażnik (w rogu od silnika )

okazało się że jest założony przekażnik jakiś polski od poloneza. niewiem jaki powinien być oryginalny. dalej są 4 wejścia jeden plusowy który zasilanie ma cały czas , jak podłącze do niego drugi to chodzi pompa paliwa trzeci to załańcza się gaz a czwarty nic niereaguje. opisałem to niewiem czy tak powinno być , może który z kolegów orientuje się w tym.

Opublikowano

Przekaźnik pompy paliwa znajduje się pod czarną, plastikową obudową, przy lewym kielichu (bliżej przodu auta). Są tam w sumie trzy przekaźniki, ten od pompy to środkowy.

Tu masz pokazane przekaźniki od pompy paliwa w m20 (nr 4,5,6):

http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4-doors/Europe/320i-M20/browse/engine_electrical_system/petrol_pump_relay/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przekaznik powinien byc oryginalny od BMW bo inne maja zasilanie na nozke 30 i 85 a w bmce jest inaczej i dlatego ci chodzi pompa cały czas

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866