Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest w X6...

Ale sie tylko do foteli sportowych - ktore za 20.000pln (3k sportowe, 2 podgrzewanie, 5 pamiec, 10 tapicerka), nie maja nawet regulacji szerokosci oparcia :mad2:

Pojawila sie w 2010 roku, wiec moze do X3 tez zrobia 2 lata pozniej.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

W X6 pojawiły się razem z wejściem modelu na rynek, jest dostępna w kolorze czarnym lub wiśniowym.

W X3 możesz wybraż tapicerkę półskórzaną, czarną lub ostrygową. Wygląda bardzo ładnie.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
A szkoda...bo mnie to by bardzo odpowiadało. Chętnie zobaczyłbym jak wygląda tapicerka pół-skórzana w połączeniu z siedzeniami sportowymi.
Opublikowano
A ja alcantary bym nie chciał - nawet gdyby była w standardzie (jest w jakimś aucie???). Mam dzieciaki, które wiecznie nanoszą na butach błoto i śnieg na siedzenia i tylko skóra (najlepiej czarna) to znosi z godną podziwu cierpliwością - wystarczy przetrzeć na mokro i spokój...
Opublikowano
Nie wiem jak w aucie, ale w domu mam kanapy z jasnej skóry i następne na pewno będą czarne lub ciemnobrązowe. Sam sobie po tym odpowiedz :-)
Opublikowano
Mam ciemne skóry obecnie w aucie, w lecie nie sposób wejść do auta jeśli choć nawet 5 min stał na słońcu... Nagrzewa się jak żelazko podczas prasowania :D
Opublikowano

Ja mam Alcantare w e91 - oczywiscie ciemna

Dziecko sie pare razy "zzygalo" wylalo soczki etc - wystarczy przetrzec i nie ma sladu.

Na pewno trwalosc skory jest wieksza, ale alcantara super trzyma na zakretach i w lato w d... nie parzy.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
Mam ciemne skóry obecnie w aucie, w lecie nie sposób wejść do auta jeśli choć nawet 5 min stał na słońcu... Nagrzewa się jak żelazko podczas prasowania :D

E... ja też mam czarną dakotę i powiem Tobie szczerze, że nie miałem nigdy sytuacji żeby nie dało się usiąść. Bardziej całe wnętrze jest nagrzane i trudno się oddycha więc z reguły najpierw włączam silnik i wychładzanie na 30-60 sek. i to wystarcza.

Opublikowano

Ja mam jasną skórę i musze powiedzieć, że każda skóra jest lepsza od materiału jeśli chodzi o utrzymanie siedzeń w czystości i moja reguła jest taka : czarny na zewnątrz jasny w srodku i na odwrót. Wtedy autko naprawdę ładnie się prezentuje. Co do nagrzewania, to jasna skóra aż tak mocno się nie nagrzewa, jednak teraz już wiem, ze jeśli kupujecie auto ze skórą to KONIECZNIE WENTYLOWANE. Latem jak jest gorąco, robi się nieprzyjemnie, jak koszula i spodnie kleją się do foteli :x , a Zimą natomiast koniecznie PODGRZEWANIE. Bez niego jest ciężko, bo skóra jet bardzo zimna.

Co to zachowania czystości to faktycznie wystarczy przelecieć mokrą szmatką i po sprawie. Nawet jasne fotele się nie brudzą, chyba, że ktoś dużo jeździ w słabych dżinsach, wtedy potrafią zabarwić i do akcji wkracza szmata + woda ;)

Opublikowano
Co do nagrzewania, to jasna skóra aż tak mocno się nie nagrzewa, jednak teraz już wiem, ze jeśli kupujecie auto ze skórą to KONIECZNIE WENTYLOWANE. Latem jak jest gorąco, robi się nieprzyjemnie, jak koszula i spodnie kleją się do foteli :x , a Zimą natomiast koniecznie PODGRZEWANIE. Bez niego jest ciężko, bo skóra jet bardzo zimna.

na podstawie wielu jazd x6: wentylowane fotele ale nie z auta BMW, fotele nie mają własnej klimy tylko dmuchają powietrzem z środka, czyli jak masz ciepłe auto to dmucha ciepłym powietrzem :mrgreen: :mad2: jak masz nastawiony obieg "auto" to ustawienie temp. jest takie, że na środek idzie zimne, na szybę średnie a na nogi ciepłe powietrze :mrgreen: fotel zaciąga z dołu więc dmucha ciepłym :mad2: :mad2: dla mnie to "bubel"....

aby się nie "pocić" wystarczy mieć tak jak napisano w poście "alcantare" :cool2: dla mnie to jest dodatkowy punkt na "+" oprócz tego jak wcześniej Koledzy zauważyli, że się "nie jeździ" po siedzeniu...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Ja mam jasną skórę i musze powiedzieć, że każda skóra jest lepsza od materiału jeśli chodzi o utrzymanie siedzeń w czystości i moja reguła jest taka : czarny na zewnątrz jasny w srodku i na odwrót. Wtedy autko naprawdę ładnie się prezentuje. Co do nagrzewania, to jasna skóra aż tak mocno się nie nagrzewa, jednak teraz już wiem, ze jeśli kupujecie auto ze skórą to KONIECZNIE WENTYLOWANE. Latem jak jest gorąco, robi się nieprzyjemnie, jak koszula i spodnie kleją się do foteli :x , a Zimą natomiast koniecznie PODGRZEWANIE. Bez niego jest ciężko, bo skóra jet bardzo zimna.

Co to zachowania czystości to faktycznie wystarczy przelecieć mokrą szmatką i po sprawie. Nawet jasne fotele się nie brudzą, chyba, że ktoś dużo jeździ w słabych dżinsach, wtedy potrafią zabarwić i do akcji wkracza szmata + woda ;)

Posiadam w aucie skóre w kolorze ostrygowym i faktycznie gdyby nie podgrzewanie to w zimie można zmarznąć :roll: .... co do czyszczenia (robie ok. 5tyś/km miesięcznie) i nie ma bata raz w miesiącu to przynajmniej trzeba ją wyczyścić, najbardziej niestety brudzi się od dżinsów (kupuje tylko wranglery,Levis i Lee) nie spotkałem się jeszcze z tym aby mi ciemne nie farbowały to raczej te tanie są nie farbujące :8) ..... jak się tylko wyczyści to szybko się brudzi ja odrazu zarzucam mleczko na skórę to spokojnie z 1,5 tyg nic ją nie rusza.... w lecie natomiast popieram kolegów wentylowana to inna bajka tu jednak zdarza się spocić.... :mad2:

Opublikowano
Marudzicie, że skóra sie nagrzewa. Miałem beżowa i było ok. Teraz mam czarną i też jest ok.

Ty to chyba masz w cabrio skórę Sun Reflective, ZTCP nagrzewa się o 20% mniej.

www.bmw-uzywane.com

Opublikowano

Czyli trzeba wziąć skórę jasną i ją czyścić:) Skoro nie ma alcantary. Mnie marzyła się skóra jasno brązowa (auto będzie białe) ale niestety ta w X3 jest po prostu czerwona i brzydka. Idealna dla mnie byłaby ta, która jest w Volvo V60. Zresztą żona i tak chce beżową więc pozamiatane:)

A tak a propo kolorów to ciekawa sytuacja z informacją w salonach. Marzy mi się kolor biały ale metaliczny. W jednym salonie mówią mi, że jest tylko kolor biały zwykły a w drugim że biały występuje także jako metalik. Ciekawe kto ma rację:) Oczywiście pomijam lakier na zamówienie za ponad 10tys.

Opublikowano
Czyli trzeba wziąć skórę jasną i ją czyścić:) Skoro nie ma alcantary. Mnie marzyła się skóra jasno brązowa (auto będzie białe) ale niestety ta w X3 jest po prostu czerwona i brzydka. Idealna dla mnie byłaby ta, która jest w Volvo V60. Zresztą żona i tak chce beżową więc pozamiatane:)

A tak a propo kolorów to ciekawa sytuacja z informacją w salonach. Marzy mi się kolor biały ale metaliczny. W jednym salonie mówią mi, że jest tylko kolor biały zwykły a w drugim że biały występuje także jako metalik. Ciekawe kto ma rację:) Oczywiście pomijam lakier na zamówienie za ponad 10tys.

W żadnym oficjalnym cenniku i na żadnej stronie nie ma metalicznej bieli. Jest tylko darmowy alpine white. Nota bene chciałem wcześniej już z Tobą ten temat poruszyć, ale mi umknęło...

Opublikowano
No też mi się tak wydaje, że to bujda ale Pan z BMW Olszowiec cały czas się upiera, że jest taki lakier to X3:) Z drugiej strony co myślicie o lakierze niemetalicznym? Wiem, że jest bardziej miękki ale jak to się ma w codziennej eksploatacji?
Opublikowano

Lakier niemetalik wcale nie jest bardziej miekki

tak samo jest podklad, kolor i bezbarwny. jak porownywalem grubosc lakieru kod 475 z 530iA i czerwonego z z4 to byly identyczne.

w obydwu z4 (czerwone niemetaliki) nie bylo problemu z rysowaniem (5 lat juz w sumie, ale z uwagi na dach bez myjni automatycznych)

Problem w niemetaliku jest taki, ze nie ma w nim "blyszczacych opilkow" i kazda ryse bardzo widac - szczegolnie przy schwarz uni jest masakra.

Przy bialym nie bedzie tego widac. Firmy flotowe ganiaja tylko bialymi a oni myja auta na szotkach raz w tygodniu lub czesciej (punkty BP, czy Orlen) i nawet 5 letniej Focus, Octavie wygladaja ok.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
No też mi się tak wydaje, że to bujda ale Pan z BMW Olszowiec cały czas się upiera, że jest taki lakier to X3:) Z drugiej strony co myślicie o lakierze niemetalicznym? Wiem, że jest bardziej miękki ale jak to się ma w codziennej eksploatacji?

Może im coś się pomyliło z lakierem A14 - Mineral Silver, można by to podciągnąć na siłę pod biały perłowy.

www.bmw-uzywane.com