Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów otóż gdy zaczeła sie zima i zamiast niskich temperatur na climatroniku zacząłem uzywac temperatury wyzszej zauwazyłem ze po odpaleniu auta i ustawionej temp. na powiedzmy 24-25 stopni to do momentu az wnetrze auta nie nagrzeje sie do ww temp mam podwyzszone obroty a światła lekko przygasają nawet oswietlenie wewnatrz auta lecz gdy zmniejsze temp na 16 stopni to obroty wracaja na swoje miejsce i wszystko jest ok. czyżby za duży pobór prądu czy jak????
Opublikowano
Kolego wpływ na to ma podgrzewacz dodatkowy, na forum jest bardzo dużo o nim, wystarczy poszukać

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano

witam wszystko fajnie postów na temat podgrzewacza dodatkowego dużo ale odpowiedzi na moje pytanie nie ogarnełem badz nie doczytałem może ktos bardziej oblatany w temacie mi odpowie na moje pytanie

rozumiem ze za wieksze obroty i przygasanie swiateł jest odpowiedzialny dodatkowy podgrzewacz cieczy z tego wzgledu ze pobiera dużo prądu no ale chyba cos jest nie tak skoro przygasają te swiatła bo nie sadze aby bmw wypusciło na ulice fury które przy niskiej temp. zew. jezdzą i migają po oczach swiatłami

a druga rzecz to skoro idzie duży pobór pradu na ten podgrzewacz to mam rozumiec że działa????

prosZe o pomoc i dziekuje z góry :)

Opublikowano

Obroty mają rosnąć jak włącza się podgrzewacz, po to żeby alternator mógł dostarczyć odpowiednio dużo energii. Jeśli nie dostarcza odpowiedniego prądu(przygasają światła) znaczy :

-uszkodzony alternator,regulator napięcia

-złe połączenie +alternatora z resztą obwodu

-może jakaś słaba masa w komorze silnika

Więcej nic mi nie wiadomo :D