Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na lato zamierzam kupić E46 kombi ostatnie wydanie E46 i mam teraz takie pytanie jaki silnik wybrać 2.0D czy lepiej 3.0D oczywiście w automacie. Może mi ktoś doradzić. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam

PS: kwota przeznaczona około 40 tyś PLN.

Opublikowano

Jesli to ma byc automat to tylko 320d gdyz w 330d skrzynia automatyczna nie wytrzymywala mocy silnika.

Osobiscie polecil bym 330d spalanie nieznacznie wieksze od 320d a na trasie praktycznie nie odczuwalne, jesli chodzi o moc to 320d tylko 150 KM a 330d to 204 KM wiec troszke lepiej w szczegolnosci na wspomnianych dlugich trasach.

Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
Musisz pamiętać, że 330d 184KM wychodziły do 2003 i jak trafi Ci się taki setup z automatem, to akurat jeśli chodzi o osiągi to przepaści w porównaniu do 320d nie będzie.
Opublikowano
Musisz pamiętać, że 330d 184KM wychodziły do 2003 i jak trafi Ci się taki setup z automatem, to akurat jeśli chodzi o osiągi to przepaści w porównaniu do 320d nie będzie.

przepaści między czym a czym? 330d 184KM aut. vs 320d 150KM manual? 330d będzie jakieś 0,4s szybsze do setki (8.5s vs 8.9s), więc niewiele. natomiast rozpatrując oba w automacie, 330d będzie widocznie szybsze (bo 320d 150KM aut to już 9,3s)

Opublikowano
Koledzy wielkie dzięki. A powiedzcie czy jednak jakbym się zdecydował na 3.0 Diesel w manualu to czy były tam 6 biegowe skrzynie?? A co do przyspieszenia od 0 do 100 to mnie nie interesuje bo nie jestem jakimś wariatem auto ma jechać robie 2,5 tyś kilometrów miesięcznie i chyba lepiej 330 Diesel byłby lepszy od 320D
Opublikowano
Koledzy wielkie dzięki. A powiedzcie czy jednak jakbym się zdecydował na 3.0 Diesel w manualu to czy były tam 6 biegowe skrzynie?? A co do przyspieszenia od 0 do 100 to mnie nie interesuje bo nie jestem jakimś wariatem auto ma jechać robie 2,5 tyś kilometrów miesięcznie i chyba lepiej 330 Diesel byłby lepszy od 320D

były 6-biegowe, od 03/2003, czyli innymi słowy wszystkie 330d 204KM są ze skrzyniami 6b, a wszystkie 330d 184KM są ze skrzyniami 5b.