Skocz do zawartości

Masa antykorozyjna podwozia ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich... właśnie dopieszczam nowo nabyte BMW i w związku z tym mam pytanie dot. masy antykorozyjnej podwozia czy ktos ją uzupełniał i co to tak naprawdę jest .... i gdzie to mozna kupić??

dinox

Pozdrawiam dinox
Opublikowano
popryskaj podwozie bitexem i po sprawie bo jak zaczniesz szukac i zachodzic w glowe to zima przeleci zanim cos znajdziesz.......... :mrgreen: Ja popatrzyłem pod spód swojej i jest zrobione fabryczne zabezpieczenie i po 8 latach nic nie widac takze tak niech zostanie :mrgreen:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Narazie dalem sobie rady :) jak to rozbitki bez wypadkowe z niemiec ten przeszedl po jakis kamyczkach i lekko sie poodzieral :) na biezaco popoprawialem ale irytuja mnie te ciapki na podwoziu :)
Pozdrawiam dinox
Opublikowano
Narazie dalem sobie rady :) jak to rozbitki bez wypadkowe z niemiec ten przeszedl po jakis kamyczkach i lekko sie poodzieral :) na biezaco popoprawialem ale irytuja mnie te ciapki na podwoziu :)
Pozdrawiam dinox
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo dobry środek do konserwacji podwozia, tencyl sie nazywa. Polecam Spray.

Może być też Bol, sa w sprajach i do nakładania pistoletem.

Opublikowano
zalezalo mi na tej jasnej gumiatej masie... na ta zime zrobilem braki wlasnie boll`em ale chcialbym orginal :) no coz .... czekam dalej :)
Pozdrawiam dinox
Opublikowano

A co za roznica czy oryginal czy nie??

Ja zrobilem sobie konserwacje bitguma - jest tani i w miare chyba skuteczna tzn nie odrywa sie od podwozia z byle powodu.

bitguma jest na pedzel ale mozna rowniez zastosowac srodki w sprayu - choc do nich nie mam specjalnego zaufania

no i jeszcze sa te nakladane pistoletem - podobno dobre i latwo sie naklada