Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak - jak są 3 stopnie na dworze to pojawia się gong. A co oznacza?

Że są 3 stopnie. :mrgreen:

Najwidoczniej Niemcy uznali, że przy tej temperaturze może być już ślisko więc i niebezpiecznie. Stąd ich taki gratis od firmy, żeby Cię o tym uprzedzić. Ja widzę w tym jeszcze jedną korzyść kiedy to usłyszę po raz pierwszy pod koniec jesieni - pora na zalanie ZIMOWEGO płynu do spryskiwaczy szyb.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sygnał ten pojawja się w zakresie temperatury -3 do +6(do tego miga jeszcze termometr).To jest sugnał informujący kierowcę o możliwości oblodzenia nawierzchni.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Sygnał ten pojawja się w zakresie temperatury -3 do +6(do tego miga jeszcze termometr).

W takim razie chyba nie we wszystkich modelach. U mnie gong - bez mrugania termometru - pojawia się TYLKO kiedy jest temp +3 stopnie. Ni mniej, ni więcej tylko dokładnie 3 stopnie.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak będzie odwilż i temp. będzie rosła to sprawdzę dokładnie.Ale na 99% wydaje mi się że mam 6.Ale głowy uciąc sobie nie dam :nienie:
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Z tym miganiem wyświetlacza(tylko chwilowe) to masz racje... jednak gong to od +3.

Z tym, że nie jestem pewien czy ten dzwięk się nie pojawia również poniżej +3 stopni.

Opublikowano

Dziś jeszcze sprawdziłem rano i nie ma ani gongu, ani migania temperatury na wyświetlaczu (a było -6.5'). Przy tych +3 stopniach jest tak - u mnie - że pojawia się gong i na wyświetlaczu BC pojawia się na kilka/kilkanaście sekund napis "Temperatur +3.0' " i później BC powraca do wyświetlania wcześniej ustawionych danych (ja akurat ustawiłem sobie manetką BC aby pokazywało mi zasięg na posiadanym w baku paliwie bo temperatura i tak jest wyświetlana na pasku razem z przebiegiem głównym oraz przebiegiem dziennym,itp.).

Pzdr.