Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem mam taki Ze od 2m-c mam Betke prawie wogole mi nie grzeje. :? raz po przejechaniu 200km bardzo słabo ale to słabo zaczeło cos tam dawac ciepłego powietrza. Temperature dostaje dosyc szybko a ja nie wiem co jest grane. :? Termostat jest dobry tak mi mechanik powiedzial jak wymieniałem klocki. Co mam zrobic. Może to jest wina układu albo nagrzewnicy. Pomózcie!!!

MOD EDIT: Nie krzycz, krzykiem nic nie wskórasz. Tym razem temat poprawiam bez konsekwencji.

Opublikowano

Odłącz nagrzewnice pod maską od zaworów i przepłucz ją wodą za pomocą węża ogrodowego pod ciśnieniem, raz w jedną stronę, raz w drugą. Zobaczysz czy był tam jakiś syf.

A zaworki pykają?

Opublikowano

Zaworki raczej działaja...a nagrzewnica..Tak raczej bedzie zapchana bo dzis znalazłem w bocznym nawiewie przy dzwiach liscie w srodku...jutro bede u mechanika i przekaze mu wasza sugestie i zeby ja przeciscil...

dzis dolewalem plynu do chlodnicy i zauwazylem ze w jednym miejscu na srodku mniejwiecej jest mokra...to tez moze byc przyczyna tego? Dziekuwa za pomocne info...!!! :mrgreen:

Opublikowano
No to pewnie już wiesz dlaczego nie było ogrzewania, jeśli zaczyna ubywać płynu, najczęściej objawia się to właśnie brakiem ogrzewania.
Opublikowano

Cześć, a może masz zawalony filtr kabinowy. Jeśli nie masz cugu w kratkach może to być główna przyczyna.

Może to być również uszkodzony silniczek (wspomagający) dopływ wody do nagrzewnicy i oczywiście sprawdź elektrozawory – masz klime jedno czy dwu strefową.

Elektrozawór z silnikiem znajduję się pod maską nad kolumną kierownicy od strony kierowcy.

Pozdro.

Opublikowano

a w ktorym miejscu znajde ten silniczek wspomagajacy doplyw wody do chlodnicy...a co do klimy to mam chyba dwo strefowa... a powiedz mi do czego sluza elektrozawory te ktore sa nad kolumna kierowcy pod maska..czy one tez wspomagaja doplyw wody do chlodnicy.

Rozmumiem ze nazwa Elektro zawory to jest profeionalna nazwa...?

Opublikowano
Niewolnik, jeśli szybko się grzeje płyn a słabo grzeje w środku to może też być po prostu pompa wody. Jeśli elektrozawory brzęczą to też może być pompa. Jeśli to ona to po wymianie te dźwięki powinny zniknąć.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

juw wiem czemu mi nie grzeje! mam wyciek z chlodnicy i dlatego nie ma cisnienia zeby plyn byl w obiegu, a to jest potrzebne do tego zeby grzal. znalazlem nowy zamiennik (podrobke) za 250 i bede wymienial. i wtedy bedzie juz ok.

Dzieki chlopaki za pomocne info.POzdRo