Skocz do zawartości

320i - duże spalanie 2.2 170km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć jestem nowy na forum i mam problem ze spalaniem w bmw 320i z silnikiem 2.2 170km, spala mi ok 20litrów na 100km przy spokojnej je,czy to jest normalne spalanie ,jak ktoś wie co to może być to proszę o odp.bo nie wiem co robić :(
Opublikowano
Raczej nie jest to normalne, choć w zimie wiadomo że pali sporo więcej niż w lecie. Podjedź pod komputer i zobacz, może sonda umarła i ładuje bogatą mieszankę.
Opublikowano
  • Autor
dzięki za odpowiedz tak zrobię a może wiesz ile powinna palić mniej więcej
Opublikowano
  • Autor
dzięki kolego to teraz widzę że jest zle a już martwiłem się że one tak palom
Opublikowano
  • Autor
kolego' ufo000000' byłem na kompie i wyszło mi że czujnik temperatury wody pokazuje mi -48stopni mechanik powiedział że to chyba to ale nie chciał tego zrobić nie wiem czemu
Opublikowano
-48 stopni czyli auto śmiga na ssaniu
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
Może cały czas jezdzisz na ssaniu.... jesli czujnik pokazuje -50 to komp moze wzbogaca mieszankę żeby szybko się zagrzała
Opublikowano
  • Autor

tak też myślę sprawdzę to u innego mechanika

dzięki za zainteresowanie pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
mam jeszcze jedno pytanie co by było jak bym odłączył ten czujnik może by nie chodził na ssaniu a i jeszcze jedno obroty silnika są wyższe [900] a czasami są dobre [650] to też ma znaczenie proszę o odp
Opublikowano
to chyba raczej na pewno chodzi na ssaniu, spróbuj odłączyć ten czujnik i zobacz co się będzie działo, może przy nagrzaniu obroty zejdą, jak tak będzie pojeździj chwilę sprawdź ile ci pali. Jak zejdzie to już wiesz co zrobić !!
Opublikowano
  • Autor
dzięki za szybką odpowiedzi pozdro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
piszę do wszystkich którzy mi pomogli to była przepalona instalacje już po problemie bajera spalanie miasto 11l a w trasie 8 dzięki pozdro :cool2:
Opublikowano
napisz kolego jaka instalacja będzie dla potomnych
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
musi być sprawna instalacja układu chłodzenia,gdy jest nie sprawna to wszystko wariuje u mnie wariował czujnik temperatury wody