Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć jestem nowy na forum i mam problem ze spalaniem w bmw 320i z silnikiem 2.2 170km, spala mi ok 20litrów na 100km przy spokojnej je,czy to jest normalne spalanie ,jak ktoś wie co to może być to proszę o odp.bo nie wiem co robić :(
Opublikowano
Raczej nie jest to normalne, choć w zimie wiadomo że pali sporo więcej niż w lecie. Podjedź pod komputer i zobacz, może sonda umarła i ładuje bogatą mieszankę.
Opublikowano
kolego' ufo000000' byłem na kompie i wyszło mi że czujnik temperatury wody pokazuje mi -48stopni mechanik powiedział że to chyba to ale nie chciał tego zrobić nie wiem czemu
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanie co by było jak bym odłączył ten czujnik może by nie chodził na ssaniu a i jeszcze jedno obroty silnika są wyższe [900] a czasami są dobre [650] to też ma znaczenie proszę o odp
Opublikowano
to chyba raczej na pewno chodzi na ssaniu, spróbuj odłączyć ten czujnik i zobacz co się będzie działo, może przy nagrzaniu obroty zejdą, jak tak będzie pojeździj chwilę sprawdź ile ci pali. Jak zejdzie to już wiesz co zrobić !!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
piszę do wszystkich którzy mi pomogli to była przepalona instalacje już po problemie bajera spalanie miasto 11l a w trasie 8 dzięki pozdro :cool2:
  • 2 tygodnie później...