Skocz do zawartości

pilot centralnego nie zawsze zamyka drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z centralnym - nie zawsze da sie zamknąć auto. Dioda w pilocie miga a samochód nie reaguje. Czasem za 1 razem załapie, czasem za 5-tym a czasem wogóle. natomiast zawsze się otwiera i zawsze otwiera bagażnik. Gdzie szukać przyczyny - kluczyk czy auto??

Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60
Opublikowano
nie wiem, nie moge go znaleźć :/
Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60
Opublikowano
Mam takie same objawy. Rzadko, ale zdarza się, że muszę zamykać kluczykiem mechanicznie.... Jak dojdziesz o co biega napisz...
Opublikowano

bateria kaput, dioda sobie może migać, jak masz kluczyk przedliftowy - idzie go rozkręcić i wymienić baterię poliftowy powinien ładować się ze stacyjki. radzę zrobić ci to zanim padnie doszczętnie i kluczyk się rozkoduje ale wtedy bez paniki kodowanie to ok 30s roboty oto linki do wymiany i kodowania:

zmiana baterii

kodowanie kluczyka gdybyś nie zdążył wymienić w 60s (operacja trwa 3s) lub kluczyk padł całkowicie

Opublikowano
kurcze a byłem pewny że w przedliftach bateria też ładuje sie sama ze stacyjki. w poniedziałek spróbuje kupić baterie i wymienić.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

bateria wymieniona i wszystko dziala jak należy

dzieki :)

Opublikowano

Sadurek, jeśli możesz to podaj symbol baterii, bo u mnie też siada.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

nie pamiętam :)

zdejmij zaślepke, odkręć dwie śrubki i zobaczysz ją. Wiem że okrągła i 3V. Ja poszedłem do zegarmistrza i tam mi wymienił, powiedziałem że musi to zrobić szybko, sama podmiana zajęła 5 sekund wiec nie musiałem programować. Zauważyłem jeszcze przed wymianą że nie dość że miałem problemy z zamknięciem auta, to za chiny nie mogłem zamknąć szyb z pilota. Po wymianie jest ok.

Opublikowano
Sadurek, jeśli możesz to podaj symbol baterii, bo u mnie też siada.

PZDR!

Jak dobrze pamietam, to jest to CR2016.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg