Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co to znaczy automatyczny ?? Reaguje na swiatlo , czy po prostu zapala swiatla po odpaleniu silnika ??

Ja mam przerobiona instalacje i u mnie swiatla zapalaja sie na stale po pierwszym nacisnieciu pedalu hamulca. Nie dalo sie tego podlaczyc pod kontrolke ladowania , bo komputer w szafie odrazu zapalal kontrolke :P

Na dziennych nie mam oswietlenia szafy , konsoli srodkowej i tablicy rejestracyjnej , bo i tak okazalo sie , ze trzeba 4 przekaznikow zeby reszta byla i nie bylo sensu dokladac kolejnego przekaznika.U mnie swiatla sie gasza po wylaczeniu zaplonu ,inaczej sie nie da , bo nie chcialem wylacznika lato-zima.Wszelkie automaty kozystaja zazwyczaj z kontrolki ladowania jako wysterowanie , wiec trzeba by sprawdzic czy nie bedzie krzaczylo po zapaleniu swiatel.

aaaa jeszcze jedno - w E34 kazde swiatlo ma oddzielny obwod , wiec nie da sie wysterowac wszystkiego jednym przewodem - musisz miec 3 sztuki( zapalenie swiatel mijania, prawa pozycja i lewa pozycja ) , bo inaczej popaprzesz instalacje- kolega ktory mi to montowal zostawil oryginalna instalacje bez przerobek , wiec jak bym wywalil ten uklad ( brak elektroniki- tylko 4 przekazniki :-) )to nic nie musze poprawiac.

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
  • 10 miesięcy temu...