Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zastanawia mnie co oznacza "Gong" po przekręceniu kluczyka... Raz jest raz go nie ma...

Poza tym mam problem z obrotami. Auto trzyma przez długi czas obroty ponad 1.5 tyś... Dopiero po długim czasie, się uspokaja. Gdy wyłączę auto i odpalę ponownie, nawet na gorącym silniku, to zazwyczaj znowu łapie dzikie obroty na długi czas. Jednak jak się uspokoi to już obroty nie szaleją... Oczywiście dopóki nie zgasze silnika i nie odpalę ponownie... Czasami przez to potrafi się nawet zalać.

Pomocy !

PS: Temperaturę normalnie łapie.

Opublikowano
Ten "Gong" pojawia sie u mnie jak temperatura spadnie do 3 stopni celcjusza. Ale później jak juz jest ponizej to chyba go nie słuchać... musze zwrócic na to uwage przy najbliższej okazji... To i tak nie ma nic do obrotów silnika.
Opublikowano
Kolego wymień czujnik temperatury który podaje sygnał na ECU.Może to to,koszt jakieś 20zł a sam sobie wymienisz,żadna filozofia.A pod kompa podpinaleś?
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Kolego ,a jaki masz silnik??

318i

Panowie, silniczek krokowy i przepływomierz zostały sprawdzone. Nadal auto się czasami zalewa i łapie obroty na długi czas, po czym schodzi na 1 tyś.

Opublikowano

Nie wiem za bardzo o jaki gong ci chodzi mi sie wydaje ze to sygnał typu pik pik oznajmiający iz jest temperatura na zewnątrz bliska lub poniżej zera np u mnie jak wsiadam do auta lub jak jade i tem na zewnatrz dojdzie z +4 do +3 i poniżej jest sygnalizowane sygmałem oznajmiajacym iż "jest zimno"= może być ślisko...

co do obrotów to pierw sprawdz jakie masz błedy jak jakieś są to poprostu wymiana częsci usuniecie ich z kompa nic nie daje. jesli masz 0 błedów na kompie sprawdz dokładnie cały dolot aby wszysciutko szczelne było i by nie zaciągał lewego powietrza. Takie obroty to na moje jest objaw krokówki też tak mialem i na kompie mi to nie wyszło..

musisz napisać jaki masz silnik albo jak nie wiesz jaki to podaj chociaż nr VIN