Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie do klubowiczow. byc moze glupie ale zainteresowanie moje beemeczka jest od jakiegos czasu. planuje przelozyc kilka rzeczy do mojej 730 z modelu 750 . chodzi mi o webasto,kanape tylnia , rolete automatyczna i najwazniejsze klime automatyczna. prosze o odpowiedz czy jest to mozliwe,czy 730 ma odpowiednie wtyczki,czy potrzebuje dodatkowych czujnikow itd. z gory dziekuje za pomoc :wink:
Opublikowano
Normalnie wszystko przekładasz ;] te BMW maja wszystkie wtyczki i złącza takie same. Sam wsadziłem teraz do siebie rolete tylnej szyby i kanape z podgrzewaniem, masażem, elektrycznymi zagłówkami i lodówka ;] jedyne co to musisz miec cześci i możesz wsadzać. Jedyne czego nie ma w każdym to wiązki audio, w jednej będzie HiFi DSP a w innej normalne audio, ale takto wszystko masz.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
czyli np. dodaje czujnik świateł i mam światła włączane i wyłączane z czujnika . To samo z wycieraczkami (kupuje czujnik wpinam w kostke i działa ??)?
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano

Tego nie wiem. Wiem o wyposażeniu wnętrza ;]

Ale czujnika deszczu generalnie nie polecam, jak dla mnie syf, ja odłączyłem, odpalały mi się czasem same, bo tak chciały.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
czyli mozliwe by było dodanie grzanej kanapy tylnej. kupuje kanape grzaną i wpinam i ma dziać. a gdzie włącza sie takie grzanie w tylnej kanapie? trzeba jakiś przycisk na konsoli zrobić, czy na obudowie kanpay jest ?
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano
czyli mozliwe by było dodanie grzanej kanapy tylnej. kupuje kanape grzaną i wpinam i ma dziać. a gdzie włącza sie takie grzanie w tylnej kanapie? trzeba jakiś przycisk na konsoli zrobić, czy na obudowie kanpay jest ?

Takie rzeczy to tylko w erze ;) Trzeba by jakąś wiązke do kanapy położyć wtedy masz kostki do przycisków od podgrzewania które umieszczone są przy tylnej zapalniczce do sigaretów ;) ale jak zamierzasz wybebeszać 750 to dasz rade tylko cierpliwie wyciągaj wiązki a dasz rade :D Powodzenia

E38E39.pl Zapraszamy

http://forum.7er.pl/images/signatures/1472529404c02d57a7de6b.jpg

Opublikowano
tak wiazke pod przyciski napewno, ale nic wiecej, a przynajmniej mi nic nie syganlizowali o kosztach zakupu dodatkowych kabli ( w stylu zasilanie itd)

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Nawiązując do tematu mam pytanie czy można założyć duży wyświetlacz z radiem i TV i NAVI do wersji gdzie wogule niema monitora,ewentualnie jakie przeróbki są z tym związane
Opublikowano
Nawiązując do tematu mam pytanie czy można założyć duży wyświetlacz z radiem i TV i NAVI do wersji gdzie wogule niema monitora,ewentualnie jakie przeróbki są z tym związane

Dla chętnego nic trudnego tylko czas plus chęć no i troszke waluty Ja w mojej miałem zwykłe radio z wyswietlaczem mid a teraz siedzi co prawda mała :( navi z DSP plus zmieniara na 6 cd ;0

E38E39.pl Zapraszamy

http://forum.7er.pl/images/signatures/1472529404c02d57a7de6b.jpg

Opublikowano
Myśle że łatwiej i taniej będzie jednak kupić normalne radio z wysuwanym ,dotykowym monitorem z NAVI,TV,DVD koszt około 2tyś.przy sprzedaży można wyjąć,tyle ze niebędzie sterowania z kierownicy
Opublikowano
Na szczęscie się mylisz :) jak dobrze pamiętam, to alpine robi radia z możliwością podłączenia sterowania z kierownicy z bmw.

4.0 V8 LPG 4 gen