Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem okazję przejechać się ostatnio 530d po lifcie i zwróciłem uwagę na jedną rzecz, a mianowicie przy ustawieniu panelu klimatronika na AUTO wskaźnik prędkości nawiewu pokazywał prędkość.

U mnie natomiast kiedy wcisnę AUTO to przestaje wskazywać prędkość nawiewu, pomimo że nawiew ciągle działa.

Prędkość nawiewu jest pokazywana we wszystkich innych możliwościach nawiewu oprócz AUTO.

Czy to jest normalna różnica pomiędzy przed liftem i po czy u mnie jest jakiś błąd??

Poza tym spotkałem się tu na forum z sytuacją, kiedy u kogoś po włączeniu nawiewu na przednią szybę (prawy górny przycisk klimatronika) włącza się automatycznie klima. U mnie zawsze ją musiałem włączać osobno.

Jak to jest u Was??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klima się powinna zawsze załączyć gdy odpalisz nadmuch na szybę. W trybie auto również powinno Ci pokazywać siłę nadmuchu. Nie ma to związku z liftem, tak jest zawsze.
Opublikowano
Klima się powinna zawsze załączyć gdy odpalisz nadmuch na szybę.

Mi sie nie zalacza(la) ani w obecnej e39 ani w poprzednich e39 i e36.

Jednak w trybie Auto predkosc nawiewu powinna byc wyswietlana.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale to, że nie zaświeca się przycisk do klimy nie oznacza, że ona się nie załącza.
Opublikowano

No tak.W sumie ma to sens-klima osusza powietrze,ktore osusza szybe.

Az sprawdze jak to wyglada w na zywo.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Ale to, że nie zaświeca się przycisk do klimy nie oznacza, że ona się nie załącza.

Czyli dla ostatecznego wyjaśnienia czy kiedy włączam nawiew na przednią szybę to przycisk klimy powinien się zaświecić czy napewno nie?

I czy oznaką włączenia klimy jest kręcący się wentylator klimy?

I co w przypadku niskich temperatur jakie mamy obecnie. Klima powinna się włączyć niezależnie od temperatury zewnętrznej??

Opublikowano
Jednak w trybie Auto predkosc nawiewu powinna byc wyswietlana.

To jeśli u mnie nie wyświetla tego, ale tylko w przypadku trybu AUTO to gdzie jest problem?? Bo skoro wskazuje w każdym innym przypadku to nie jest to problem pixeli.

Czy to jest kwestia usterki elektronicznej panelu klimatronika??