Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomek ma x3 2007 rok auto stoi na dworzu nie garażowane.I teraz ostatnio jak sie z nim widziałem mówi że ma mokro pod pedałami gazu, hamulca tzn wykładzina pod dywanikiem gumowym jest mokra.

Zastanawiał sie czy jak wchodzi do auta to czy nie jest to śnieg z butów który sie topi i spływa.hmm

Wczoraj podjechałem do niego no i faktycznie po wyjęciu dywanika gumowego wykładzina jest mokra pod pedałem hamulca i na około czarnego kwadratu który jest w tapicerce podłogowej.

i teraz pytanie

czy ktoś z was miał takowy problem? i skad może sie to brać?jakieś kanaliki odpływowe sa tam czy nie?

przegladałem forum i nic takowego nie napotkałem odnosnie podłogi ?

za pomoc stokrotne dzieki :D

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pewne podejrzenia chociaż to nie pod pedałami powinna się pojawiać woda... Otwórz drzwi, uchyl lekko szybę i polewaj wodą miejsce połączenia szyby na dole z krawędzią drzwi. Zobacz którędy wypływa woda.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Jesli posiadasz panoramę to polecam Ci dokladnie sprawdzic podłogę bo mozesz miec tam wiadro wody ;/ spód podłogi wykonany jest z gąbki wiec moze jej wypic bardzo dużo. Tez mam podobny problem...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
spadł waz odplywowy dachu albo ktos zdejmowal tapicerke z drzwi i nie przykleil dobrze pianki. Lac woda po bocznej szybie i sprawdzic czy nie przecieka miedzy drzwiami a boczkiem.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Przłączam się do wątku

Ostatnio po wizycie w myjni okazało się że mam mokry dywanik pasażera za fotelem kierowcy.

Ktoś rozpracował ten problem, jak rozwiązać te zacieki ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem test i woda padająca na szybę tylnych drzwi za kierowcą ucieka nie tylko przez odpływy ale także pod tapicerką drzwi.

Wychodzi na to że trzeba je rozebrać i uszczelnić małe co nieco.

Ktoś ma pomysł jak się ją demontuje, gdzie są pochowane śrubki - E83 model 2007 a w drzwiach poduszka ?

Opublikowano
Zrobiłem test i woda padająca na szybę tylnych drzwi za kierowcą ucieka nie tylko przez odpływy ale także pod tapicerką drzwi.

Wychodzi na to że trzeba je rozebrać i uszczelnić małe co nieco.

Ktoś ma pomysł jak się ją demontuje, gdzie są pochowane śrubki - E83 model 2007 a w drzwiach poduszka ?

Są bodajże cztery śrubki - pod zaślepką Airbag, pod kapslem w podłokietniku, pod zaślepką przy dźwigni otwierania drzwi i pod ozdobną nakladką pochwytu. Potem już tylko rwij, a poduszkę odpinaj przy wyłączonym zapłonie.

Powodzenia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Okazało się że wygłuszenie nie było szczelnewe wszystkich czterech drzwiach a nie tylko za kierowcą