Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie umiem odnaleźć takiego tematu w wyszukiwarce - otóż mam problem z lewym przednim światłem - są to światła ksenonowe, BMW e87. Sam żarnik jest OK (wiem bo przełożyłam do drugiego światła i działał). Coś jest nie tak z elektryką w takim razie? Czy to padła przetwornica?

Nie znam się na oświetleniu ale nie chcę dać auta do byle zakładu gdzie skasują mnie nawet nie wiem za co, więc chciałam Was forumowicze podpytać- co może być przyczyną tej usterki?

Z góry dzięki za informacje i przepraszam za brak profesjonalnego opisu problemu, ale nie znam się na samochodach na tyle żeby operować bardziej technicznymi nazwami...

Pozdr,

Opublikowano
Jeśli przekładałaś zarnik i świecił to trzeba jeszcze przełożyć same przetwornice i wtedy bedziesz miała 100% diagnoze ,ja jednak juz bym stawiał w tym przypadku na przetwornice
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podane przez Ciebie aukcje to xenony o standardowej temperaturze barwowej 4300K.

Na allegro Philips/Osram 4300K kupisz za ~100pln (lecz nie mam przekonania do ich oryginalności) cena sklepowa to ~500pln

D1S OSRAM 66144 CBI COOL BLUE XENARC (5000K) cena allegro ~300pln

D1S OSRAM 66140 (4300K) cena allegro ~100pln

D1S PHILIPS 85410 ULTRA BLUE (6000K) cena allegro ~400pln

D1S PHILIPS 85410 ColorMatch (5000K) cena allegro ~300pln

D1S PHILIPS 85410 STANDARD (4300K) cena allegro ~100pln

Nieoryginalnych xenonów nie polecam. Przekonania do allegro tez tak jak już wspomniałem nie mam dużego co do xenonów. Kupiłem rok temu dwie sztuki D2S Philipsa (4300K) po ~100pln sztuka do E38 i rewelacji nie ma. Odcienie barw xenonów są delikatnie różne.

Na pierwszy montaż szły Philips'y 4300K

Opublikowano

Zatem chyba najlepiej Philips/Osram 4300K czyli tez za ~100pln. Z racji iż wymiana 2ch nie będzie aż tak kosztowna jak w przypadku markowych 5000/6000K których cena może wynieść ok 800pln.

Co do barwy Philipsów 4300K mam trochę mieszane uczucia ale jest raczej całkiem dobra. W lustrach sklepów będą niebieskie. Patrząc na soczewkę białe, a świecąc np. na białe drzwi może być delikatnie żółte światło.

Osobiście w E87 mam oryginalne BiXenony na jeszcze fabrycznych Philipsach 4300K i na długich świecą naprawdę bosko... Barwowo podobnie jak powyżej opisywałem.

Ps. Wykonanie typowo chinskich xenonow jest naprawdę tragiczne...

Opublikowano

Wg. mnie lepsza barwa to 5000K. I wybrałbym chyba osram.

Nie miałem nigdy osram'a CBI 5000K lecz bardzo chętnie przeczytam opinie ; )

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym odkopać ten temat ponieważ problem z 1szego postu nie został do końca rozwiązany, a mam identycznie jak ta pani :

otóż mam problem z lewym przednim światłem - są to światła ksenonowe, BMW e87. Sam żarnik jest OK (wiem bo przełożyłam do drugiego światła i działał). Coś jest nie tak z elektryką w takim razie? Czy to padła przetwornica?

Nie znam się na oświetleniu ale nie chcę dać auta do byle zakładu gdzie skasują mnie nawet nie wiem za co, więc chciałam Was forumowicze podpytać- co może być przyczyną tej usterki?

Z góry dzięki za informacje i przepraszam za brak profesjonalnego opisu problemu, ale nie znam się na samochodach na tyle żeby operować bardziej technicznymi nazwami...

Pozdr,

ak włączę silnik daje krótki sygnał dzwiękowy i pokazuje znaczek taki jakby światło mijania z wykrzykniniem

Czyli mam nowy żarnik z lewej strony, sprawny bo sprawdzany na działającym prawym reflektorze, a dalej nie świeci. Po włączeniu świateł wyskakuje komunikat "dipped left beam failure" (jakos tak) i pojawia sie żółty znaczek świateł mijania z wykrzyknikiem. Czy to przetwornica? Ile może kosztować naprawa?

Samochód BMW 120i 2004r.