Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc zaczne od tego że posiadam Nowy akumulator ! ale po okolo 1- 2 dniach auto juz nie odpala akumulator rozladowany a wiec kluczyki wyciagniete wszystko powylaczane a wedlug mnie to coś z radiem ! bo słysze jak coś jakby stuka w tylnim głośniku (na półce) gdy wyciagne radia poodłączam je nadal słychać to pukanie.. z tego co sie orientuje bmw mają jakiś fabryczny wzmacniacz czy coś w tym stylu obstawiam że to coś moze pieprzyc sprawe

co poradzicie ? jak to sprawdzic gdzie to moze byc albo czy to cos innego ?

Opublikowano
tak sie sklada ze lampka wogole mi nie swieci w bagazniku wiec odpada

A wiesz czemu !?

Może właśnie przewód zasilający lampkę jest gdzieś urwany i styka z masą. Jest to stałe napięcie więc jak dotknie do masy pobór prądu bedziesz miał stały.

Przy normalnym podłączeniu do lampki rozłączany jest masą.

Opublikowano

a moglby ktos powiedziec o co biega z tym oryginalnym wzmacniaczem.. ?

mam go napewno bo ( radio nie gra jak nie ozywie wzmacniacza kablem od anteny automatycznej sygnalu ) przechodzilem to gdy wkladalem radio takze wzmacniacz jest.. a jak wszystko pogaszone posprawdzane to slysze jak tyka mi glosnik caly czas z tylu ! wiec jestem przekonany ze to cos z tym..

moze mam zle podlaczone radio i nie wylacza tego wzmaka ?

Opublikowano
W mojej byłej e36 również coś regularnie rozładowywało baterie. Trafiła do elektryka, który po dość długich oględzinach stwierdził, iż to radio pobiera prąd. Więc od tamtej pory radyjko było wyciągane a akumulator i tak padał. I tak przez trzy miesiące dopóki kolega nie został zamknięty w bagażniku :mrgreen:
Opublikowano
W mojej byłej e36 również coś regularnie rozładowywało baterie. Trafiła do elektryka, który po dość długich oględzinach stwierdził, iż to radio pobiera prąd. Więc od tamtej pory radyjko było wyciągane a akumulator i tak padał. I tak przez trzy miesiące dopóki kolega nie został zamknięty w bagażniku :mrgreen:

I co było przyczyną?

Opublikowano
Przewód od oświetlenia w bagażniku. Po otwarciu bagażnika żarówka świeciła normalnie, ale po zamnknięciu w sumie żarzyła
Opublikowano
Wepnij amperomierz pomiędzy minus akumulatora a masę, powyłączaj wszystko i patrz czy masz pobór prądu.Jeśli tak ,to załatw rozpiskę bezpieczników i po kolei wyciągaj i patrz co się dzieje na mierniku.Jak znajdziesz bezpiecznik to zobacz jaki obwód i będziesz mieć przyczynę.Pozdr.