Skocz do zawartości

pekniety blok silnika-E30 1,8 M10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, okazalo sie ze mam 2 pekniecia na bloku silnika miedzy szpilkami, mam pytanie czy idzie to jakos jeszcze narawic? czy opłaca sie kupic "nowy"? jakie sa ceny?
Opublikowano

Witam.

Napewno opłaca się kupić drugi silnik tylko trzeba dobrze poszukać.

Może ktoś ze znajomych jeździ na zachód?.

Zakup używanego w Polsce to np. M40 to 800 - max 1000 zł.

M50 np. 1500 - max 3000 zł z osprzętem.

Szukać i jeszcz raz szukać np. na aukcjach internetowych a zdarzają się okazje.

Pozdrawiam.

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

Opublikowano

poszukaj firmy zajmujacej sie importem silnikow

dadza ci gwarancje na to co kupujesz

a okazje fakt zdazaja sie ale... czesto przyjdzie zaplacic dwa razy za taka "okazje" :nienie:

pozdrawiam i zycze powodzenia

E30 Touring 88' sprzedane

E30 Coupe 90' winterauto

Z3 Roadster 97' funcar

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
w ogloszeniach ktos sprzedaje kompletne sprawne M10 za 400zl a jeszcze cos utragujesz wiec nie bawilbym sie w kupowanie bloku...za duzo paprania sie...
Opublikowano
witam. Czy blok od M10 wtrysku mozna wymienic na blok z gaznikowego M10?

pasuje,możesz śmiało to brać,ja robiłem to w odwrotną stronę i gra do dzisiaj,za cały silnik dałem 180zeta(serio)mam jeszcze z niego kompletną głowicę jak by ktoś był zainteresowany to mogą ją odsprzedać niedrogo.pozdro

Opublikowano
a ze tloki sa inne to nie gra roli?

to co chcesz przekładać blok czy cały dół?tłoki mają te same średnice chyba że Ci ktoś proponuje 1,6 jako 1,8 to wtedy jest różnica,różnice są też jak jest po szlifie,ale jak masz nominał gażnik i nominał wtrysk to cylindry są takie same(średnice).pozdro