Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj rano wsiadłem do samochodu normalnie, przez drzwi od strony kierowcy (dodam dla ścisłości, że były to drzwi przednie). Po dojechaniu do pracy musiałem wysiąść przez drzwi pasażera (też przednie). Centralny zamek działał dla wszystkich pozostałych drzwi +klapa bagażnika. Żadnej reakcji, żadnego szmeru. Nie miałem czasu przed pracą gimnastykować się z tematem - ale może ktoś miał ten problem?
Opublikowano

Ja miałem podobny problem ale 10 lat temu w VW, auto było po blacharce drzwi i w poszyciu drzwi nie było mat uszczelniajacych, objawy były podobne ja u ciebie, klamki działały, klucz w zamku się przekręcał ale drzwi się nie otwierały, drzwi od pasażerów nie miały zamków więc klapa totalna, okazało się że jakiś rygiel czy dźwignia zamarzała w mroźne dni przez nadmiar wilgoci wewnątrz drzwi, po wypróbowaniu kilku alternatyw - wejście przez tylny bagażnik (sedan :) ), suszarka i wiadro gorącej wody - na wiosnę szybko się tago auta pozbyłem :P Jeżlei w Twoich drzwiach było coś kombinowane to możliwe że jest podbnie. Podobno w takich sytuacjach pomaga potraktowanie smarem elementów odpowiedzialnych za odryglowanie wewnątrz drzwi ale u mnie mimo to były problemy.

W jedynce dwa tygodnie temu miałem jedynie przygodę z klapką wlewu paliwa - umyłem auto wieczorem a rano nastały pierwsze silne mrozy, garaż nieogrzewany i złapało rygiel klapki a rezerwa daje po oczach. Poradziłem sobie z tym bardzo szybko przez awaryjne otwieranie klapki. Wystarczy w tapicerce bagażnika zdjąć osłonę tylnej prawej lampy (w instrukcji mylnie podają żeby zdjąć prawy boczek) i zdecydowanym ruchem pociągnąc za zielone plastikowe cięgno z oznaczeniem dystrybutora. Od razu się odryglowała i po kłopocie.

Opublikowano
a rano nastały pierwsze silne mrozy, garaż nieogrzewany i złapało rygiel klapki a rezerwa daje po oczach. Poradziłem sobie z tym bardzo szybko przez awaryjne otwieranie klapki. Wystarczy w tapicerce bagażnika zdjąć osłonę tylnej prawej lampy (w instrukcji mylnie podają żeby zdjąć prawy boczek) i zdecydowanym ruchem pociągnąc za zielone plastikowe cięgno z oznaczeniem dystrybutora. Od razu się odryglowała i po kłopocie.

Też to widziałem jak zmieniałem sobie lampy na Blackline, jest takie zielone ciegno przy lampie prawy tył do awaryjnego otwierania klapki wlewu paliwa.

Opublikowano

rada serwisanta z przed tygodnia : tylko niech Pani nie myje samochodu jak jest taka aura bo wtedy nie dojdzie Pani o co chodzi wszystko zacznie świrować...... :)

kto w taka pogodę myje samochód? jeszcze jedynke ..... :D zapewne tylko szukający wrażeń....

Opublikowano

Może to bezpiecznik, chociaż wtedy by się chyba żadne drzwi nie otworzyły.

Jeśli nie słychać że cokolwiek się dzieje w drzwiach to może być to silniczek od centralnego. Taki mały jak w samochodzikach RC. Trochę rozbierania żeby się do niego dobrać, jest szansa na reanimację. Kluczykiem otwierają się normalnie? Zawsze możesz przez okno otworzyć kluczem :)

Opublikowano
kto w taka pogodę myje samochód? jeszcze jedynke

np. ja :) ale w zimie uzywam ONR w cieplym garazu

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
Ponieważ nie dawało mi to spokoju po kilkunastu minutach zszedłem do samochodu i .... wszystko działa poprawnie.
Opublikowano
przypadłości niczym we fiacie :? :twisted: :lol:

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif