Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto przestało odpalać, wczoraj pdjeżdzałem pod krawężnik i mi przygasł, spróbowałem odpalić, kręcił kręcił i nic, poczekałem, kolejna próba też nic. Mineło pół godziny i odpalił na benzynie, trochę się rozgrzał przełączyłem na gaz, pochodził 10 minut wyłączyłem.

Dziś rano znów problem, wsiadam, odpalam patrzę na guzik od gazu i przełączam na benzynę ( bo jak przekręce kluczyk to nie wiem czy jest gaz czy benzyna bo nie świeci i dopiero po odpaleniu widać, tez coś dziwnego)

no i jak przełączyłem na benzyne zaraz po odpaleniu to przmulilo go i zgasł.

I teraz nie odpala wcale.....

Co z tym zrobić? To moje pierwsza bmw i pierwsze auto z instalacją gazową.

Dobrze, że jest jeszcze niezawodna Honda ;)

Opublikowano

Więc do jakiego warsztatu się udać? Do gazowników czy normalnego ?

Totalnie nie znam się na instalacjach gazowych

Lub co samemu można zrobić w tej sprawie?

Opublikowano
Pali ci sie rezerwa? Mi to wyglada na brak benzyny. Jak napisalas, ze poczekales chwile i ci zapalil, to stawiam, ze ochlapy splynely na dol zbiornika. Jezeli masz malo benzyny, to dolej. Jezeli dalej nie bedzie odpalal, to sprawdz bezpiecznik od pompy paliwa, bo on strzela, zeby uniknac spalenia pompy i samochod ci nie zapali.
Opublikowano
sprawdź czy filtr od gazu nie jest zapchane... czy świece nie maja za dużych przedmuchów(czy nie są za bardzo brązowe na porcelanie) i zobacz czy szczelnie jest wszystko koło filtra powietrza bo przy zwykłym gazie ma znaczenie... przy pomocy drugiej osoby sprawdź czy kable na świece nie maja przebicia... przyczyn może być wiele...