Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam e36 320i. Jak na pracującym silniku wyjmę bagnet to słychać takie jakby syczenie czy siorbanie(podciśnienie generalnie) czy tak powinno być? a jak np odkręcę korek od oleju to silnik gaśnie. Czy to prawidłowe zachowanie? A co z odmą, jakie są typowe objawy padniętej odmy w silniku m52b20 ?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

witam ogólnie to roznie pisza na forum co do odkreconego wlewu oleju nie którym gasnie auto nie którym kuleje moim zdaniem auto nie wpowinno gasnąć. Jesli jest uszkodzona odma to jak czytalem na forum to jak gasisz auto to przy uszkodzonej odmie przez okolo 2 sekundy słychac syk od niej. Co do wyjecia bagnetu to chyba normalne zachowanie dlatego ze wyjmujac bagnet auto zaciaga pewnie powietrze jak wiadomo be em ki musza miec wszystko na cacy by dobrze chodzily. A jeszcze co do odmy to tez wyczytalem na forum ze obroty beda latać.

ale jesli auto ci sprawnie chodzi obroty trzyma to niesadze aby na siłe wyszukiwac usterek

Moze napisz co dolega autu a napewno wiekszosc osób opisze problem lub w jakikolwiek sposób nakieruje cie

pozdrawiam

Opublikowano
hm, generalnie to jest tak że jak stoję na światłach to zaczyna rzucać silnikiem i mój kolega powiedział mi że to moze być od odmy, oleju nie bierze i nie dymi, obroty równo, świece cewki i ważniejsze elementy sprawdzane wszystko sprawne
Opublikowano
zobacz czy poduszki silnika i skrzyni są cacy.Wymiana odmy to prosta i szybka czynnosć i jeżeli nigdy nie była wymieniana to i tak trzeba to zrobic