Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z zamkiem centralnym a więc pilotem nie zamyka alarm sie załacza i immobiliser działa

jakiś czas temu działał mi pilot i nagle przestał zamykać co to może być pilot nie jest orginalny

i jeszcze jedno próbowałem z tym wkładaniem kluczyka wyciaganiem i przytrzymywaniem i nic

dodam ze bateria wymieniona po tym jak przestał działać i poprzednia bateria była tez nowa i działa :) :norty:

Opublikowano
jeżeli masz nie oryginalny pilot to musisz szukać centralki,i dopiero zakodować na nowo pilota.Na 90% zakodowanie rozwiąże problem.Ewentualnie sprawdz podłączenie centralki pod sterownik zamykania/otwierania
Opublikowano
Sprawdź również przekaźniki, które są podłączone do centralki. Są dwa- od otwierania oraz zamykania drzwi. Jeśli masz nieoryginalny alarm to ja bym go szukał pod kierownicą tam gdzie głośnik
Opublikowano
z tego co pamietam to przed tym jak przestał mi działać to dziwnie bzyczało mi pod kierownica no i jest tam taka puszeczka z kabelkiem 15 cm obranym na końcu zaraz bede działać może coś wypali
Opublikowano
Jeśli to przekaźnik zamykania drzwi to zamień je miejscami i spróbuj zamknąć drzwi z centralnego tylko nie zamykaj drzwi kierowcy przed włączeniem centralnego bo możesz mieć problemy z otwarciem drzwi :P
Opublikowano

hmm jest pudełeczko jest przekaznik ale zaklejony taśma po czym poznać ze nie trybi bo jak właczam pilotem to alarm normalnie lapie kierunki się właczaja ale w przekazniku tylko coś pstryka :cry2: i to jakoś dziwnie to wszystko polutowane :8)

oooo zrobie fotki i wkleje może mi coś podpowiecie no i zrobie fote pod tylnim siedzeniem bo tam kupe przekazników

Opublikowano
Przekaźniki od alarmu to powinny być na wiązce kabli tam gdzie mówiłem czyli za głośnikiem. A jeśli znalazłeś te, które Ci "pstrykają" to wyjmij go, otwórz obudowę i tam jest elektrowłącznik, który działa tylko w dwóch pozycjach. Na jego końcach są takie kuleczki, one zapewne będą poczernione, przeczyść je mechanicznie np papierem ściernym uważając, żeby tych blaszek nie pouginać. Jeśli to nie pomoże to daj znać i będziemy myśleć dalej
Opublikowano

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-12/a6e5e697.jpg

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-12/7f527961/dsc01345.jpg.html

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-12/7f527961/dsc01345.jpg.html

jeszcze wrzuce wiecej tylko poczekam az snieg przestanie padac :norty:

zrobie zdjecia przekazników z pod kierownicy i myśle ze ułatwie pomoc w mojej sprawie dzieki za checi :cool2:

Opublikowano

Dobra dzieki za pomoc chłopaki sprawa wyjaśniona lut przy przekazniku puscił i prądu nie podawało na zamek

Zamykam temat :mrgreen: