Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

panowie ostatnio zauważyłem podczas jazdy wieczorem że światła mi czasami błyskają tzn. świeca normalnie i co jakiś czas błysną mocniejszym światłem,dodam że dzieje się to na krótkich jak i długich światłach!!

Co to może być ???

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano

Moze masz cos nie tak prądem? sprawdz jakie masz ładowanie?

Przeglądnij tez w jakim stanie masz kabelki przy lampach, czy przy poruszaniu widać zmianę mocy w swiatłch

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano

kabelki kolego są ok,dodam że te błyski świateł występują tylko na zimnym silniku(nie wiem czy to coś wspólnego?)

Koledzy nikt więcej nie ma pomysłu...?

Opublikowano
ja mam identycznie, kabelki tez mam dobrze, przynajmniej nie błyskają jak ruszam nimi, u mnie też jest to raczej na zimnym silniku i wystąpiło dopiero teraz zimową porą, chyba ma to związek z poborem prądu bo jak wyłączyłem nadmuch radio i ogrzewanie szyby to jakby rzadziej błyskało. Może to przez to że podgrzewacz dodatkowy płynu chłodzącego dużo prądu ciągnie? swoja drogą wykazało mi błąd tego podgrzewacza ale chyba on pracuje(chociaż częściowo) bo dopóki wskazówka temp silnika nie minie pierwszej białej kreski to mam podwyższone obroty silnika na luzie nie zależnie od tego czy mam włączone radio i dmuchawę czy wyłączone.

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano

Koledzy wiec wiele odbiorników zabiera wam prąd wiec nie wiem czy nie jest cos z ładowaniem?

Tez odpalam wszystko rano a u mnie nie błyska:) wiec chyba tylko pozostaje sprawdzic aku na zimnym i ładowawnie.

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano
kolego chyba masz racje sprawdziłem ładowanie okazało się że aku słabe teraz się ładuje i zobaczymy .......
Opublikowano
kolega ja mam dobre ładowanie i akumulator też chyba dobry bo nie zawiódł w największe mrozy mimo że samochód stał kilka dni

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano

Nie wiem jaki rodzaj lamp posiadacie i czy chodzi o błyski lamp czy ich przygasanie i mocniejsze świecenie.

Przy ksenonach może dochodzić do błysków jak żarnik siada.

Komu w drogę, temu Neste.
Opublikowano

MOD: Proszę nie cytować bezpośrednio poprzedzających postów, zwłaszcza w całości.

kolego lampy mam zwykłe,a chodzi mocniejsze świecenie(błysk chwilowy)!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy nikt nie pomoże dodam że mechanik założył mi nowy regulator napięcia Valeo(345zł :cry2: ) a światła jak błyskały tak błyskają dalej(muszę jechać do niego reklamacją)!!!

P.s a czy to błyskanie może mieć coś wspólnego z przetwornicą od ringów??? jedna mi się spaliła i kupiłem druga na allego???

Opublikowano

Ten temat mnie natchnął. U mnie też mam błyski ale xenonów. Problem w tym, że nie są to oryginalne xenony tylko dokładane lampy więc mam moduł LCM. Widocznie to jego sprawka. Najpierw myślałem, że to wina palników, po 3 komplecie zacząłem winić przetwornice ale widzę, że na zwykłych też tak jest więc obstawiam moduł LCM. 2 tygodnie temu naprawiałem go w E39 bo świeciła mi cały czas żarówka od krótkich z prawej strony. Musiałem wlutować nowy tranzystor za 18zł i wszystko pięknie świeci. Podobnie może być w E46.

Mowa o tym:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=80546