Skocz do zawartości

poduszki ilosc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytam, bo nie zaświeca mi się kontrolka od airbagów a nie zaświeca się, bo ktoś wylutował diodę z licznika wiem, że auto było uderzone z przodu nie mocno, bo udało mi się dotrzeć do zdjęć kolesia, który robił wycenę tego auta po sprowadzeniu , ale PP przednie wystrzeliły są wymienione z przodu auta tez wszystko jest solidnie powymieniane i poskładane, ale skoro ktoś wylutował diodę to coś musi być nie tak chciałbym to zdiagnozować i naprawić żeby wszystko działało , ale nie wiem, od czego zacząć.

może ta dioda paliła mu Się od uszkodzonej maty i dlatego postanowił ją usunać zamiast naprawić, ewentualnie jak piszesz że auto jest po stłuczce i były poduchy odpalone to bankowo napinacze pasów były też uruchomione i należy je wymienić bo również powodują bład palącego AirBagu. Kiedyś kolega z forum Thennygoos czy jakoś tak opisywał ładnie w swoim temacie jak sprawdzić napinacze - poszukaj

Edytowane przez bonzo320i

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

A czy wpięcie się kompem pokaże co ewentualnie jest wadliwe czy będzie tylko ogólna usterka systemu airbag ?

Chdzi żeby zdiagnozować co jest do wymiany i wymienic.

Opublikowano
A czy wpięcie się kompem pokaże co ewentualnie jest wadliwe czy będzie tylko ogólna usterka systemu airbag ?

Chdzi żeby zdiagnozować co jest do wymiany i wymienic.

jeżeli dobry komp to pokaze co masz walnięte, czy to mata,napinacze czy jeszcze coś innego więc śmiało jedź na podpięcie :wink:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.