Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj poszedlem odpalic furke i pojedzic ale niestety nie moglem zamknac drzwi od strony pasazera wogole nie chcialy sie zablokowac.Pojechalem wymienic filterki i u mechanika postala z 10 minut i drzwi sie zamkly.Furka stala z 3 dni.Dzisiaj znowu otwieralem drzwi od pasazera i niestety nie chcialy sie zablokowac ale po chwili sie zamkly ja wiem z 5 minut.Co radzicie rozebrac boczek ? nie wiem pomozcie panowie co zrobic

Opublikowano
zagryzc zęby i sie przyzwyczaic mialem tak w kazdej bawarce w tej takze niestety taki ich widac urok niby pomaga rozebranie boku wyjecie zamka wysmarowanie wazelina lub jakims innym tlustym dziadostwem ale ja jakos nigdy tego nie zrobilem z racji tego iz nienawidze odsniezac auta zawsze obskrobie drzwi od kierowcy wskakuje odpalam zostawiam na 10-15 min po tym czasie odmokniete cieplutkie wszystko sie zamyka i otwiera i ot taka moja rada

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg

Opublikowano
niestety na 15 minut niezostawie bo mieszkam w bloku musialbym wyjsc wczesniej ale kurcze w tamtym roku basia moja normlanie sie zamykala przy duzych mrozach no nic zobacze najwyzej jak bedzie cieplej rozbiore boczek :D
Opublikowano
Witam

Wczoraj poszedlem odpalic furke i pojedzic ale niestety nie moglem zamknac drzwi od strony pasazera wogole nie chcialy sie zablokowac.Pojechalem wymienic filterki i u mechanika postala z 10 minut i drzwi sie zamkly.Furka stala z 3 dni.Dzisiaj znowu otwieralem drzwi od pasazera i niestety nie chcialy sie zablokowac ale po chwili sie zamkly ja wiem z 5 minut.Co radzicie rozebrac boczek ? nie wiem pomozcie panowie co zrobic

Zamarza taki metalowy rygielek w zamku i nie zatrzaskuje jak powinien. Miałem tak zeszłej zimy. Popryskałem najpierw odmrażaczem ale nic nie dało. Dopiero poskutkowała 5 minutowa sesja z suszarką do włosów w celu nagrzania zamka. Jak tylko się zamknął to zaraz spryskałem go najpierw rozmrażaczem a potem kiedy trochę podsechł poszło w ruch WD40. Póki co - do dziś mam spokój.

Pzdr.

Opublikowano

Przesmarowanie na prawdę pomaga. Miałem tak dwa razy w tym roku, przesmarowałem ja, przesmarowali mili Panowie w warsztacie... I zamyka się i otwiera bez problemu. Ale co fakt - to fakt. Zmoka straszna BMW...

PS. :search: Polecam. Już ze 3 posty jak nic o tym są...

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
juz go widze jak z bloku ciagnie 100m przedluzacza do suszarki :duh:

Jeżeli Tobie przychodzi tylko taki sposób na dostanie się do prądu to gratuluje i życzę owocnego podciągania druta z bloku.

Napisałem co pomogło - ja wziąłem prąd podjechawszy na lokalny parking strzeżony a autor postu zrobi co zechce.

Rozumiem, że masz mało postów i chcesz sobie nabić szybko dużą ilość ale następnym razem napisz coś konstruktywnego zamiast pitolić takie durnoty... :mad2:

Pzdr.

Opublikowano

zamki to pikuś

marzną linki od wewnętrznych klamek z tyłu

lepiej jak kogoś się wiezie samemu wyjść i mu z zewnątrz otworzyć

Opublikowano
zamki to pikuś

marzną linki od wewnętrznych klamek z tyłu

lepiej jak kogoś się wiezie samemu wyjść i mu z zewnątrz otworzyć

Zwłaszcza, że znajomy tak próbował od środka drzwi otworzyć bo coś się przycięło. Pierwsze 2 pociągnięcia klamki było ok a za trzecim pociągnięciem klamka wewnętrzna mu w łapie została. :mrgreen:

Nic na siłę jak to mówią...

Pzdr.

Opublikowano
juz go widze jak z bloku ciagnie 100m przedluzacza do suszarki :duh:

Jeżeli Tobie przychodzi tylko taki sposób na dostanie się do prądu to gratuluje i życzę owocnego podciągania druta z bloku.

Napisałem co pomogło - ja wziąłem prąd podjechawszy na lokalny parking strzeżony a autor postu zrobi co zechce.

Rozumiem, że masz mało postów i chcesz sobie nabić szybko dużą ilość ale następnym razem napisz coś konstruktywnego zamiast pitolić takie durnoty... :mad2:

Pzdr.

ty to za to masz duzo postow ale dwa lata krocej na forum i po drugie jesli ktos ogl by komentowac moja zartobliwa wypowiedz to raczej sam zainteresowany a nie adwokat z urzedu :nienie:

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Nie dawno miałem ten sam problem. Też nie chcialy mi sie zamykac drzwi od strony kierowcy.

Najpierw próbowałem opalarką nagrzać zamek i rygiel. Po pewym czasie wszystko pusciło i zostawiłem auto na pare godzin. Po tym zabiegu znowu to samo, mróz na dworze -10 a mi nie chca sie zamknąć drzwi (musiałem ryglowac) i po 10 minutach jak sie nagrzało to puszczało.

Pojechał do Intermarche i kupiłem odmrażacz do zamków. Wpryskałem do zamka i dalej nic.

Ale przypomniało mi się że pól roku temu wymieniałem klamkę i z boku w drzwiach jest taka plastikowa zaślepka, gdzie wsadzając specjalny przyrząd BMW można wyjąć klamkę bez sciągania tapicerki z drzwi.

Wziąłem znowu opalarkę i oczywiscie delikatnie wszystko wysuszyłem i przez dziurkę wpryskałem dużą ilość PLAKA do konserwacji deski rozdzielczej.

Od tamtej pory zamykają się cały czas. I nie trzeba sciagać boczka z drzwi. A w takiej pogodzie jaka teraz mamy przy -10/-15 na dworze latwo mozna cos polamac przy sciaganiu lub zakladaniu.

Nie polecam psikac wd 40 bo szybko zamarza.

Jak ktos juz sciagnie boczek z drzwi, to najlepiej nasmarowac najzwyklejszym smarem, on na pewno nie zamarznie! :norty:

Opublikowano
Nie dawno miałem ten sam problem. Też nie chcialy mi sie zamykac drzwi od strony kierowcy.

Najpierw próbowałem opalarką nagrzać zamek i rygiel. Po pewym czasie wszystko pusciło i zostawiłem auto na pare godzin. Po tym zabiegu znowu to samo, mróz na dworze -10 a mi nie chca sie zamknąć drzwi (musiałem ryglowac) i po 10 minutach jak sie nagrzało to puszczało.

Pojechał do Intermarche i kupiłem odmrażacz do zamków. Wpryskałem do zamka i dalej nic.

Ale przypomniało mi się że pól roku temu wymieniałem klamkę i z boku w drzwiach jest taka plastikowa zaślepka, gdzie wsadzając specjalny przyrząd BMW można wyjąć klamkę bez sciągania tapicerki z drzwi.

Wziąłem znowu opalarkę i oczywiscie delikatnie wszystko wysuszyłem i przez dziurkę wpryskałem dużą ilość PLAKA do konserwacji deski rozdzielczej.

Od tamtej pory zamykają się cały czas. I nie trzeba sciagać boczka z drzwi. A w takiej pogodzie jaka teraz mamy przy -10/-15 na dworze latwo mozna cos polamac przy sciaganiu lub zakladaniu.

Nie polecam psikac wd 40 bo szybko zamarza.

Jak ktos juz sciagnie boczek z drzwi, to najlepiej nasmarowac najzwyklejszym smarem, on na pewno nie zamarznie! :norty:

lece do auta Plaka nie mam ale wypsikam wazeline w sprayu tam i zaraz bede wiedzial :norty: