Skocz do zawartości

320D-Mokra podłoga, moduł telefonu, ubytek płynu chłodniczeg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

E46 - 2001 - dopiero co zakupione.

Mam mocno mokrą podłogę u pasażera za kierowcą. W aucie jest szyberdach, antena i oczywiście drzwi :).

Czy jest jakiś sprawdzony plan jak ten przeciek wytropić?

I telefon - mam słuchawkę ale nie wiem czy mam moduł telefonu i gdzie włożyć kartę.

Ubywa mi płynu chłodniczego - jest może jakieś miejsce od którego powinienem zacząć poszukiwania?

Dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Silan
Opublikowano

Hej

Mokra podłoga - rozbierasz drzwi od strony pasażera i będziesz miał taką piankową osłonę - silikon dekarski, lub jakiś inny i podklejasz w miejscu w którym puściło.

Płyn chłodniczy - Jeżeli nie ma wycieków na zewnątrz zbiornik, węże całe... to najprostrze do sprawdzenia - chłodniczka spalin, częste a proste do zdiagnozowania.

http://spaghetticoder.org/bmw/

Tutaj masz tis, wds i epc poszukaj a zobaczysz:)

Telefon się nie znam:)

Opublikowano
a ja w pierwszej kolejności sprawdziłbym szczelnośc korka wlewowego od chłodnicy lubia puszczac w dieslu 1.6 bara benzyna 2.0 bara koszt 50zł u mnie tez ubywało i to było to..
Opublikowano
hmm a może masz uszkodzona nagrzewnice i to by też tłumaczyło ubytek płynu chłodzącego i wode na dywanikach :8)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

Tiaaaa za siedzeniem kierowcy:D

no chyba że tunelem daje do kanału nagrzewana nóg pasażera i przy jeździe pod górkę wylewa się do tyłu :twisted:

Opublikowano

Dziś znalazłem miejsce na kartę - w klapce pod telefonem - dzięki temu Forum.

Karta musi być duża, wkładamy stykami do góry.

U mnie działa Play - wyświetla Plus (te same nadajniki) - dobre bo za 30zł można mieć telefon przez rok bez konieczności doładowywania. Działa OK tylko te niemieckie menu:). Niezrozumiałe.

Drzwiami zajmę się jak będzie dodatnia temperatura - mam myjkę i 500L wody w garażu. Będę tropił wyciek:).

Zostaje płyn chłodniczy.

A gdzie jest ta chłodniczka spalin - albo podgrzewacz płynu spalinami?