Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do zmiany turbosprężarki ponieważ moja zaczyna puszczać coraz mocniej olej i pewnie niedługo bedzie jej koniec :( Moja turbina ma oznaczenie GT17V z tym że tabliczka znamionowa wygląda na nie oryginalną. Wszedzie jak szukam to występuja turbina o oznaczeniach GT1749V. I moja pytanie to czy taka turbina będzie pasować? Silnik to 320d 150KM 2002r. Poniżej link do zdjęcia turbiny.

http://zapodaj.net/7fe29c8bf3b8.jpg.html

Pozdrawiam

Opublikowano
tam wybity jest rok 2008 czy mi sie wydaje?? pewnie juz ktoś wymieniał...

Pewni ktoś już wymieniał, tylko dziwi mnie ta tabliczka. Wygląda jakby była przyklejona na jakiś klej.

rozumie ze zastanawiasz sie nad zakupem nowej oryginalnej turbiny ?

W gre wchodzi raczej używka. Chciałbym założyć jakąś dobra używke, a później swoja ewentualnie oddac do regeneracji do Tubo-Tec. Chodzi o to ze nie moge sobie pozwolic aby auto stalo kilka dni. Wszedzie maja do sprzedania turbiny o oznaczeniu GT1749V i to mnie zastanawia, czy taka turbina bedzie pasować?

Opublikowano
dziwna sprawa z tą turbiną bo wszystko wskazuje na to że ma dopiero 2lata a już pada? Jaki masz przebieg?
Opublikowano
dziwna sprawa z tą turbiną bo wszystko wskazuje na to że ma dopiero 2lata a już pada? Jaki masz przebieg?

Przebieg realny to gdzies 300-400tys. km. Turbina raczej na pewno była wymieniana lub regenerowana (tak mi sie przynajmniej wydaje).

Z informacji jakie znalazłem w necie to obydwie turbiny mają identyczne parametry. Możliwe że różnią się jedynie jakimś ułożyskowaniem co nie ma wpływu na parametry wyjściowe turbiny, a jedynie na dłuższą żywotność. W końcu obydwie są sterowane podciśnieniem. Może koledzy napiszą jakie mają u siebie turbiny?