Skocz do zawartości

HELP!! JUŻ MI RĘCE OPADŁY! temperatura silnika...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłopaki błagam o pomoc! moje auto to 316i z89 roku( silnik oczywiście m40 :cry2: )mam problem bo wywala mi płyn z chłodnicy gdzieś na dole i to raz cieknie raz nie.Miałem pęknięte żeberko w chłodnicy przez co czasem ubywało troche płynu, ale zawsze pilnowałem stanu i dolewałem(układ sie chyba raczej nie zapowietrzał bo grzało w środku i chłodnica ciepła) zawiozłem do fachmana-załatał,zalałem płyn odpowietrzyłem(dodam że nie moge za żadne skarby odkręcić odpowietrznika na termostacie)aż tu na drugi dzień patrze a pod autem kałuża :shock: ja pod maskę a leci gdzieś na dole z chłodnicy i ubyło płynu :shock: znalazłem że tam między chłodnicą a zbiorniczkiem wyrównawczym są 2 oringi, próbowałem je kupić i kiszka ,więc postanowiłem zakleić silikonem do układów chłodniczych ( kupiłem także nowy korek)i sprawdziłem termostat jest ok otwiera się w kąpieli w gorącej wodzie a po schłodzeniu zamyka.zakleiłem ,zalałem odpowietrzyłem(wszystkie węże gorące) i .... znowu leci :mad2: wkurzyłem się kupiłem używaną chłodnice, zalałem odpowietrzyłem i raz leci raz nie gdzieś tam na dole jakby z pod zbiorniczka czy jakoś już sam nie wiem :mad2: dodam że nie ma osadu na korku ani na bagnecie od oleju :mad2: Czy może być pęknięta głowica??i ciśnienie sie gdzieś przedostaje?? poradźcie coś zanim zciągne głowice!!!!!
Opublikowano

Mi tez zaczeła cieknąc chłodnica od 2 dni , na łączu chłodnica a plastik na dole ,leci jak jest zimny .Rano mam nakapane płynem .Nie wiem czy jest sens to robic czy za 150zł dac urzywke .

Co do twojich problemow , to masz cos z głowica i kompresja wchodzi do chłodzenia , lub solidnie zapowietrzony układ :twisted:

Sam mam tez problem i nie wydolny układ chłodzenia nie wiem dlaczego ..

Mam zamair dac inną pompe i chłodnice bo tylko to mi pozostaje :worried:

....::::::BMW-KLUB-POZNAŃ::::::.....

Robert (Rekin_Poznań)

Moje bmw ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=14423

http://img26.imageshack.us/img26/7793/podpispict00171va.jpg

Opublikowano
co do zapowietrzenia to chyba nie bo gorąca chłodnica i wszystkie węże :( i zaobserwowałem jeszcze taką rzecz że jak auto było zimne i ścisnąłem i trzymałem górny przewód od chłodnicy to po chwili usłyszałem z chłodnicy taki cichy odgłosik a za chwile na dole pojawił się płyn jakby przez jakiś zawór przelewowy przeleciał :mad2:
Opublikowano
Kiedys mialem E30, nawet 2. Pierwsza: mialem problem z grzaniem, wymienilem termostat, okazalo sie ze uszczelka pod glowica, tez wymienilem, potem dalej grzal, okazalo sie ze przeciekalo na laczeniu plastyku na chlodnicy, musialem wymienic na nowa, nie ma co naprawiac. Nowka cacy, wszystko idealnie. Pojezdzilem miesiac i skasowalem moja piekna 3. Poszala pod tasak. Chlodnica nienaruszona. Jak ktos chce to mam do sprzedania (miesieczna, nowka). Cena do dogadania. Druga 3 sprzedalem. Teraz E32.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano
u mnie temperature trzyma ok tylko mi ten płyn ciągle wywala i po wymianie chłodnicy na drugą też a na niej śladów wycieków nie było :( a jakie u Ciebie były objawy że poleciała uszczelka i ile za chłodnice ???
Opublikowano
Chlodnice mialem w 316i M40 ale to ten sam silnik. Musi wytrzymac. Cena to 200zl. Moge przeslac zdjecia. A pompke latwo sprawdzic, wymontowac i poogladac czy nie popekana.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano

Witam

Moja odpowiedz dotsrubki odpowietrzajacej na obudowie termostatu.

Kolega napisal,ze nie moze jejodkrecic a ja mialem ten sam problem i poradzilem sobie morsemz tym,ze zlapalem ja za kolnierz :D

Nastepnie kupilem nowa na Nrbutta z a 8 pln.Zeby odpowietrzyc uklad i nie zrobic krzywdy pompie to odpowietrzenie musi funkcjonowac.

pozdrawiam

Opublikowano
a jak nie pójdzie to urwiesz i wtedy rozwiercis i nagwintować - ok pół godziny roboty.
..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..