Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj wymieniałem oponki na zimowe i zostawiłem kluczyki w stacyjce z przekręconym zapłonem w 1 stopniu tak ze wyświetlał mi się przebieg i godz na kompie. Gdy już wymienili mi oponki odpaliłem i wyjechałem na parking po zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyków przebieg i godz dalej się wyświetla ;/ nie wiem co możne być przyczyna tego. I teraz nawet co najgorsze jak ja odpalam nie działa mi wskaźnik temp i paliwa ;/ Próbowałem odłączać akum żeby zresetować kompa ale nic nie pomaga.

Proszę o pomoc z góry dziękuje

Opublikowano
a możne to być problem ze stacyjką? bo mam wrażenie jak by zawiesiła się w tym pierwszym stopniu przekręcenia klucza. Bo na wyciągniętym kluczu wycieraczki nawet mogę włączyć ;/ a wcześniej tego nie było.
Opublikowano

a czy bd mógł to zrobić sam? Gdzie dostane taką kostkę i jak ja wymienić?

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Opublikowano
sklep motoryzacyjny lub allegro wymiana banalnie prosta.Trzeba tylko sciągnąć stacyjke.Z jednej strony wypinasz,z drugiej wypinasz i masz na wierzchu całą kostke