Skocz do zawartości

M50 problem z silnikiem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam coś mi stuka dosyc głosno w silniku około srodka...im wieksze obroty tym coraz szybsze stukanie silnik opad na mocy jakies okolo 30% 40% znajomy mechanik powiedział mi ze to sa popychacze ale czy az tak głosno moga stukać??
Opublikowano
Panewke to chyba by każdy mechanik stwierdził tego poprostu nie idzie pomylić. A przypadkiem gdzieś nie jest nieszczelny układ przed sondą. Może to śmieszne ale przerobiłem to w swojej e39. Takie pyrkanie rosnące wraz z obrotami. Pękł kat i sonda za nim dostawał ślepe powietrze, moc to mało powiedziane 30% z 50% poleciało. Pospawane o auto rakieta na nowo.
Opublikowano

stukanie czy takie bardzie cykanie jak cykanie to popychacze, w sumie to jak ktoś słyszał kiedys popychacze to nie da się tego z czymś innym pomylić

no i nie powodują aż takich dużych ubytków mocy...

zobaczy świece, przepływkę no i jak ktoś juz powiedział lambdę

no i nieszczelny układ dolotowy też będzie płatyać figlę, guma łącząca przepływkę z przepustnicą lubi się rozpadać ze starości no i przewody lecące pod kolektorem też...

Opublikowano
Może być pęknięta dźwignia zaworowa i chodzi bez jednego cylindra, ale wtedy byś czuł szarpanie, nie tylko utratę mocy.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Witam, nie widziałem faktycznie tego silnika, pisałem ogólnie. W każdym razie do zrzucenia pokrywa i trzeba się przyjrzeć.
pozdrawiam Bartek