Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm ma BMW e36 w sport/coupe i nie mogę wymontować głośników które są w nogach czy ktoś wie ja to uczynić ?? to raz a dwa jak włączam ogrzewanie foteli na pierwszy stopień to po chwili gaśnie nie nagrzewa sie jak włączam na trzeci to jest to samo i u kierowcy i u pasażera ;/ taka lipka. Czy cos jeszcze ?? A czy ktoś wie dla czego włączaja sie awaryjne po uruchomieniu silnika tzn. raz sie włączą a raz nie ;/
Opublikowano

prawa maskownica,ma taką mała śrubke plastikowa na płaski śrubokręt.Przekręcasz ją z pozycji poziomej do pionowe(lub odwrotnie już nie pamiętam)aby puściła,możesz wymontować także osłone schowka w celu łatwiejszego demontazu.Jak juz to zrobisz to łapiesz maskownice i używając nieco siły wyciągasz(zatrzaski)

Co do lewej(kierowcy) zaczynasz od demontażu rączki od otwierania maski bo pod nią jest ta śruba,następnie demontujesz osłone i w taki sam sposob demontujesz jak prawą

Co do podgrzewania siedzeń to nie grzeją wcale czy tylko lekko grzeją i się wyłącza??

A jeżeli chodzi o awaryjne to możesz zobaczyć cz nie masz coś pomieszane z alarmem,ewentualnie wymienić przycisk awaryjnych

Opublikowano
Czy awaryjne włączają się tylko na chwilę przy przekręceniu kluczyka?Czy później wszystko wraca do normy?Jeśli tak to przyczyną może być wyrobiony kluczyk (jeśli masz przyciski do centralnego, albo alarmu w kluczyku).Czasami część grota która jest w obudowie niezbyt dobrze się trzyma i w momencie przekręcenia kluczyka (rozruch silnika), dociska płytkę od sterowania do obudowy kluczyka.Przeważnie najbliżej grotu jest przycisk "otwórz" więc samochód ponownie otwiera już otwarty samochód, ponieważ zbiega się to z kręceniem rozrusznika możemy nie słyszeć stycznika w centralce, a jedynie widzimy migające kierunki, całkiem tak samo jak awaryjne.Widziałem takie coś, na własne oczy.Pozdrawiam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.