Skocz do zawartości

Dudnienie w prawym przednim kole!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do tej pory byłem pewien że to łożysko, ale z tego co wyczytałem na forum to szczególnie słychać je na zakrętach, a u mnie nabardziej coś hałasuje pomiędzy 50 -70 km/h i to przy jeździe na wprost. Dodam że opony i felgi mam sprawdzone a hałas się ostatnio nasila :( co jeszcze może powodować takie dudnienie?? można z tym bezpiecznie jeździć (zawieszenie w moim aucie ma 15lat!! i nic nie było robione :? )
Teraz mam tylko wspomnienia..... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19333
Opublikowano
15 lat ? To jaki Ty masz przebieg ? Wydaje mi sie niemozliwe, zeby nigdy nic nie bylo robione. A z tym dudnieniem to i tak stawial bym na lozysko. A sprawdz czy Cie znosi jak puscisz kierownice? Jestem prawie pewien ze to lozysko.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

u mnie była to opona.... pytanie jak sprawdzałes te opony? najlepiej podmien na inne koła. u mnie szpece orzekli ze to łozysko, w serwisie opon ogladneli opony i powiedzieli ze ok, juz miałem kupowac łozysko-piaste do przodu a gosc w sklepie powiedział zebym sie puknąl w glowe przy takim przebiegu jak mialem 79 tys i sprawdził opony. Wiec wymienilem i okazało sie ze to opona tak dawała czadu- a turkot był nieprzecietny......- nie dwało mi to spokoju az spac po nocach nie moglem :D :mrgreen:

Objawy były jak u ciebie do 50 było cicho a wprzediale od 50-80 nasilalo sie ! :duh:

Po sciagniecu opony (była niezłej firmy: GOOD YEAR) nic po niej co ciekawe nie było widac ze cos z nia nie tak - a jednak.....

DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

Przebieg mam 205 tyś. oryginal :) i na bank nic nie było robione, ale za to teraz na naszych drogach zaczyna już siadać :cry:

:idea: miałem z oponą taki problem ze uchodziło mi lekko powietrze, ponieważ na feldze w miejscu gdzie przylega opona zgromadził się brud i nie trzymała szczelności - schodziło tak 1atm na 2 tygodnie. mechanik co prawda naprawił i stwierdził że jest OK ale może to jest przyczyną :!:

czy opona może się odkszatałcić, jeśli ciśnienie się zmienia??

niedługo znienię na zimówki to wyjdzie co i jak

Tkanks za pomoc :dance:

Teraz mam tylko wspomnienia..... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19333