Skocz do zawartości

325i Uszczelka pod glowica????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, dzisiaj odkrecilem korek od zbiorniczka z plynem chlodzacym w mojej e36 2.5 poniewaz wyswietlal sie na kompie komunikat zeby spr poziom plynu, zdazalo sie to juz nie raz ze plyn gdzies uciekal, ale jak dzisiaj dolalem plynu zobaczylem w plynie brazowe slady a plyn byl tlusty... czy to uszczelka pod glowica? ile kosztuje wymiana? da sie to zrobic w domowym garazu??

Dostajesz ostrzeżenie za nieprzestrzeganie formatu tytułowania wątków.

Opublikowano
Jeżeli masz masełko na korku oleju, lub na korku płynu chłodzącego, do tego może jeszcze być zapach spalin w płynie... W domu można to zrobić jak najbardziej, ale polecam jednak jakiś warsztat który da Ci gwarancje. Bo jak sam źle zrobisz to nikt Ci kasy za to nie zwróci, a gorzej będzie jak wymienisz uszczelkę, a okaże się że to była pęknięta głowica. Więc ja jednak polecam jakiś warsztat niech oni sprawdzą dokładnie co masz z autem. Pozdrawiam
Opublikowano
no wlasnie o to chodzi ze nie ma maselka nigdzie, bagnet tez czysty bez rosy...;(ale troche kopci na bialo na gazie na benzynie mniej...
Opublikowano

Rozgrzej go porzadnie w obecna pogode auta zimne kopca na bialo i to normalne woda w wydechu

Zmierz kompresje i bedzie wiadomo

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
obserwuj stan oleju w silniku najlepiej sprawdzaj co rano na zimnym silniku jezeli bedzie ci sie podnosił stan oleju a ubywało płynu to znaczy że uszczelka do wymiany. a co do białego dymu to zimą tak zazwyczaj sie zdarza dlatego zę w układzie wydechowym zbiera sie wodna i jak rano odpalasz to odparowuje
Opublikowano

a takie małe pytanie,nie wymieniałeś chłodnicy na używke??Bo ostatnio miałe sytuacje ze zmieniłem znajomemu chłodnice i przyjechał przerażony że ma olej i tłuste plamy-okazało się że auto z którego pochodziła chłodnica miało uwaloną uszczelke

Zobacz czy nie ma bąbelków powietrza,czy auto się nie grzeje,czy po 20 minutach jazdy nadal wydobywa sie biały obłok,czy nadal ubywa lub przybywa płyn i to samo z olejem.Czy autko cieżej odpala

Opublikowano
Witam, obecnie moje autko stoi na warsztacie bedzie robiona uszczelka co prawda w Is, objawy mialem takie: na początku dolewałem troche borygo, potem co raz więcej, potem chmura dymu z tyłu że nic nie widać, masełko na bagnecie. Samemu nie polecam robić, nawet jak już odkręcisz to polecam zawieść głowicę do fachowców, gdyż jak juz i tak jest zdjęta to należy popatrzeć zaworki i inne pierdółki ktore jak już są zużyte lepiej powymieniać, a głowicę przed założeniem trzeba splanować także i tak gdzieś ją byś musiał zawieść, do tego siła i sposób dokręcania nie jest obojętny, także takie rzeczy polecam zostawić fachowcom, chyba że masz pojęcie. Pozdrawiam