Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich!

Sprawa jest nieźle skomplikowana, ale mam nadzieje, że z Waszą pomocą uda mi się zrobić to, co próbuje od 3 miesięcy, czyli zgasić kontrolkę airbag. Zalany miałem sterownik airbag. Kupiłem używkę o tych samych numerach. Sterownik żyje bo po przekręceniu zapłonu kontrolka na chwile gaśnie po czym znów się zapala.

Do rzeczy. Dzięki uprzejmości mojego elektronika zrobiłem kilka screenów, aby zobrazować o co mi chodzi.

Edytowane przez vasyllek
Opublikowano

błąd wyskakuje bo próbujesz zaprogramować wszystkie moduły też tak miałem, wybież konkretny moduł i tylko w nim zmieniaj plik będzie krótszy i powinno być ok

plik FSW_PSW.TRC będzie miał ok 5kb zczytany tylko jeden moduł np. airbag

zczytuje się w wersji eng klawisz read ecu , zmiana w notatnku i potem code ecu (nie code car)

coś takiego

Opublikowano

Dzięki Daro, przynajmniej jest jakiś trop.

Problem w tym, że właśnie nie wiem który to ten konkretny moduł i w jaki sposób go zakodować...może ktoś więcej podpowie?

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do pierwszego błędu to jaki rocznik jest tej e39? Odczytaj sam airbag to będziemy główkować.

Jeżeli możesz to również odczytaj kodowanie starego sterownika i wsadź tutaj. Łącznie z screenami z zakładki "ident" z Inpa.

Błąd 5 łatwo jest usunąć bez zmiany kodowania viewtopic.php?f=48&t=113494&hilit=belt+tensiometr

Opublikowano

Hej,

Posiadam rocznik 98 grudzień. (wszystko w profilu).

Co do starego sterownika to właśnie jest problem taki, że z tej motoroli nic nie da się zczytać bo jest 'uwalona' na amen...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej,

Posiadam rocznik 98 grudzień. (wszystko w profilu).

Co do starego sterownika to właśnie jest problem taki, że z tej motoroli nic nie da się zczytać bo jest 'uwalona' na amen...

Kiera w okolicach tego roku się zmieniał i czy przypadkiem nie masz poduchy albo sterownika po zmianie tzn nie komplet tylko mix.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj Nerwus nie wiem, jak moge to sprawdzić???

pozdrawiam

Po nr części w ETK