Skocz do zawartości

320d webasto powoduje brak komunikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stała się dziś rzecz dziwna a mianowicie nie mogę się połączyć z webasto, mało tego nie mogę się także połączyć z clima,ews,lsz,czyli wszystko co jest sterowane po can.Jednak jak odłączę webasto to wszystko wraca do normy i w modułach jest błąd k line itp.Wiec zapewne padł sterownik webasto(wcześniej miałem często błąd na sterowniku od webasta k-bus breakdown)Co mogło paść w tym sterowniku??Ktoś miał taką sytuacje??

Opublikowano
sprawdz sterownik bo najczesciej poprostu pamiec sie pali w nich badz rezystory kolo kondensatora pod guma. jesli sa to rezystory to jest do zrobienia jesli pamiec to raczej graniczy z cudem. Niestety sam od okolo 6 miesiecy szukam dobrego sterownika i niestety nikt nie ma a calego webasto niema sensu kupowac. pozdrawiam
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
tak wiem dzwonilem do niego i mowil ze jest mozliwosc naprawy zreszta jak zobaczysz na zdjeciu to jest dokladnie ta plytka ktora masz w swoim webasto
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
tylko u nas są płytki cyfrowe które komunikują się przez can... trochę droższa naprawa ......

TC i juz wiadomo skad był ten blad k-bus breakdown.Hehe tak grzebalem az wkoncu padla.I teraz najprawdopodobniej musze kupic swiece i sterownik.Chyba kupie cale webasto.Uparcie bede dązyl do jego pelnej sprawnosci;)

Czyli mowisz ze oni cyfrowki tez naprawiaja??

Opublikowano
tak wiem dzwonilem do niego i mowil ze jest mozliwosc naprawy zreszta jak zobaczysz na zdjeciu to jest dokladnie ta plytka ktora masz w swoim webasto

nie ja w swoim webasto mam płytkę cyfrową a ta na zdjęciu jest analogowa , różnice chyba jasne ......

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

analogowa płytka jeśli jest w webasto to po podaniu +12 V na pin pierwszy odpala je ....

natomiast z cyfrową nie jest tak prosto , cyfrowa potrzebuje szyny can po której komunikuje się z IHKA .....

webasto z analogową płytką nie będzie działać jako dogrzewacz silnika tylko jako niezależne ogrzewanie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

A wiec to moje ustrojstwo

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-11/991b5974/20101123080.jpg.html

Teraz kilka pytań.Zaznaczyłem diagnostykę na pinie 2(chyba tam ona jest).No wiec mam takie pytanko czy powinno być przejście miedzy pinem w kostce,który wchodzi w ten pin diagnostyczny a masa samochodu,bo mi miernik piszczy.Co mogę tu posprawdzać???Wspomnę ze jak podłączę kostkę X1 to podczas włączenia kierunku nie migają strzałki i nie ma kontrolki długich.