Skocz do zawartości

[E61] Wymiana CCC navi proffesional - trzeba kodować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety czeka mnie wymiana modułu CCC - Navi Proffesional. Moduł nie daje oznak życia. Moje pytanie dotyczy czy jeżeli wymienie modul CCC na taki z navi profi (moduł o innych numerach) trzeba cokolwik kodować/programować??

Obecnie posiadam voice control, bluetooth, bmw on-line itd. czy jeżeli poprostu podepnę inny moduł CCC będą działać wszystki funkcje ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak , należy zakodować nawi do swoich opcji wyposażenia , chociaż jak wepniesz nową o takich samych nr to uruchomi się ale nigdy nie masz 100 % pewności z jakiego auta kupiłeś nawi i co ono miało na wyposażeniu. Spokojnie kumata osoba poradzi sobie z kodowaniem.
Opublikowano
  • Autor
Po podpięciu modułu zaraz wszystko działa, ponieważ wyposażenie auta z którego pochodzi navi jest zbliżone do mojego. Jednyny mankament który mnie draźni to widok parktornika ( moduł CCC jest z E60 i obrys auta to sedan a ja mam kombi )
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
generalnie trzeba kodowac, wszytsko zalezy od wyposazenia nowego CCC

Możliwe, że po zainstalowaniu z innego samochodu navi CCC nie będzie działał dzwięk? Wszystko po za tym działa.

Rzecz w tym, że navi była z e93 a teraz jest w e90, ale rocznikowo to samo.

Ile kosztuje takie kodowanie, aby pojawił się dźwięk?

Opublikowano
albo pomoże proste kodowanie komponentów a jeśli nie to trzeba przypisać mu parametry z casa w gruncie rzeczy po tym powinno spokojnie hulać
Opublikowano
  • Autor
proste kodowanie? można to zrobić samemu jeżeli posiada się program diagnostyczny tzn INPA,Tool32 lub NCS ??
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, a jeszcze jedno pytanie, czy da się zwiększyć dźwięki ostrzeżeń i czujników parkowania w aucie? Chodzi o BMW e90 2007r. z nawigacją professional. Czujniki parkowania i dźwięki np. niezapiętych pasów są bardzo ciche.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a czy ktoś się orientuje czy wystarczy dodać $609??

tzn. mam e60 2005-była navi business zmieniłem wszystko oprócz idrive z navi professional....wszystko działa natomiast idrive zachowuje sie jak rozkalibrowany:/ żeby zmienic pozycję w menu muszę obrócić pokrętłem 10razy:/:/:/

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
ktos doszedł jak to zakodowac ...tez walcze i idrive ma problemy z pokretłem na 100% jest dobry to tez cos trzeba kodowac nawi z e90 do e87
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tzn. mam e60 2005-była navi business zmieniłem wszystko oprócz idrive z navi professional....wszystko działa natomiast idrive zachowuje sie jak rozkalibrowany:/ żeby zmienic pozycję w menu muszę obrócić pokrętłem 10razy:/:/:/

Ja mam ten sam problem z idrivem. Po wymianie wszystko niby się świeci a idrive nie do końca chodzi. Można tylko naciskać i przesuwać w boki, ale kręcić nie mogę. Klawisz menu też działa bez problemów. Dopiszę, że chodzi mi o e61 z 2006 i navi pro też z 2006 wszystko przed liftem.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
czy ktoś z kolegów się orientuje czy można w E60 przed liftem zamontowac nawigację CCC (Business) po lifcie ? Chodzi mi przede wszytskim o panle przedni czy tam wszytsko pasuje ?
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam ten sam problem z idrivem. Po wymianie wszystko niby się świeci a idrive nie do końca chodzi. Można tylko naciskać i przesuwać w boki, ale kręcić nie mogę. Klawisz menu też działa bez problemów. Dopiszę, że chodzi mi o e61 z 2006 i navi pro też z 2006 wszystko przed liftem.

Mam podobny problem z pokrętłem i-drive. Też jest jakiś rozkalibrowany i jeden skok powoduje wykonanie kilku skoków w menu. Dodam, że mój moduł CCC był naprawiony i został zmieniony soft. Naprawiający próbował mi pomóc przez telefon ale zatrzymaliśmy się na tym błędzie:

http://zapodaj.net/ffd484bc692f8.png.html

Może ktoś mi doradzić jak rozwiązać ten problem?

[uPDATE]

Problem rozwiązałem samodzielnie poprzez zakodowanie naprawionego CCC. Problemem było stare oprogramowanie (INPA, NCS Exper) oraz brak najnowszych plików SP-DATEN.

Do odważnych świat należy!!!
  • 5 lat później...
Opublikowano

Mam podobny problem z pokrętłem i-drive. Też jest jakiś rozkalibrowany i jeden skok powoduje wykonanie kilku skoków w menu. Dodam, że mój moduł CCC był naprawiony i został zmieniony soft. Naprawiający próbował mi pomóc przez telefon ale zatrzymaliśmy się na tym błędzie:

http://zapodaj.net/ffd484bc692f8.png.html

Może ktoś mi doradzić jak rozwiązać ten problem?

[uPDATE]

Problem rozwiązałem samodzielnie poprzez zakodowanie naprawionego CCC. Problemem było stare oprogramowanie (INPA, NCS Exper) oraz brak najnowszych plików SP-DATEN.

wystarczy zakodować

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Posępne się pod temat.

W E61 530d 2006 nie mogę wgrać polskiego menu przez NCS, robię wszystko według insteukcji, ale mam błąd.

Coapi 2008.

Jak wchodzę w inpe to CCC win się zgadza z autem, ale z vinu wychodzi, że jest Tv, a w enteritenmen jest tylko FM,AM,CD,dvd,

Czy muszę zakodować CCC na nowo?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
co do pokrętła idrive wystarczy w module CAPPL zakodować opcje ZBE na low , jeśli macie zwykłe pokrętło przed liftem które klika a jeśli macie to które się kręci to wystarczy zmienić ZBE na high w CAPPL