Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie może troszke odbiegające od działu aczkolwiek tyczy sie jednak mechaniki e30, otóż z kolegą zastanawiałem się czy w e30 wychodziły silniki dwu-litrowe R4?? Z tego co doczytałem to chyba włoska m3 e30 jest dwulitrowa na 4 cylindrach i nosi oznaczenie 2.0 is (s14),

taką specyfikacje znalazłem w googlach

W E30 320is były produkowane od września 87 roku, poniżej pełna specyfikacja tego silnika 

S14 320is 
Ilość cylindrów 4 
Średnica cylindrów 93,4 mm 
Skok tłoka 72,6 mm 
Pojemność 1990 cm³ 
Stopień sprężania bez katalizatora 10,8:1 
Moc maksymalna bez katalizatora 141 kW przy 6900 obr/min 
Obroty maksymalne 6900 obr/min 
Maksymalny moment obrotowy bez katalizatora 210 Nm przy 4900 obr/min

będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości na temat tego zagadnienia.

pozdrawiam:)

Opublikowano

aż tak ciężko poszukać?

silnik s14 "italo M3" produkowany na rynek włoski rozwija 192 KM

sam się czaiłem na takiego jak byłem u siostry we włoszech jednak ceny zaporowe... 6000 ojro za trupa...

no i z częściami do silnika masakra...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taka ciekawostka, z rok temu na allegro była taka czarna 320is. Ponoć bardzo zadbana, na zdjęciach wszystko ładnie pieknie, cena rzeczywiście zaporowa, ponad 70tysiecy pln. Bardzo rzadki model. Łączna ilość tej wersji nei przekroczyła prawie 3800 sztuk.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jak zależy wam na silniku, to można spotkać tez 520is i chodzą w bardziej przystępnych cenach, widziałem taką kiedyś na Allegro.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W życiu nie widzłem żadnej 5 co by z fabryki wyjechał z oznaczeniem IS. Pewnie jakiś wieś kolega w ramach wieś tuningu dokleił sobie znaczek. Tak samo jak poława ma znaczek M-power.
Opublikowano
Jak zależy wam na silniku, to można spotkać tez 520is i chodzą w bardziej przystępnych cenach, widziałem taką kiedyś na Allegro.

Ło matko, jakie 520is? :-D Herezje jakieś :-D Może jeszcze z s14? :-D

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widziałem na allegro (chyba) tą e34. Tam był wsadzony zwykly silnik "is" od e36.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Najwidoczniej swap jakiś :)

Jaki swap?? Kto normalny bedzie montował silnik s14 do e34? Ten silnik jest warty tyle co e34, e30 i e36 w dbd stanie razem wzięte.

Edytowane przez KRIS85
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze i SWAP, ale z 318is e36:)
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...