Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

J.W.

Mam problem w m40 1.6i, mianowicie płyn mi wczoraj uciekł, auto normalnie odpala itd... ucieka płyn i kapie w miejscu: od strony pasażera za kołem jakies 15/20cm... czy to wężyk czy coś poważniejszego ?? Wiem że przyczyn może byc sporo...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z prawej strony masz pewnie reduktor od gazu i idą tamtenty weże chłodnicze do niego. Pewnie pękło ci kolanko w reduktorze i sobie cieknie. Zobacz dokładnie, wymień ewentulanie kolanko i masz z głowy.
Opublikowano

Witam

Druga możliwość to pękł Ci króciec wchodzący z tyłu w głowicę i spod niego leje i cieknie po prawej stronie skrzyni biegów... Wymacaj gdzie zbiera się osad z płynu chłodniczego...

Pozdraiwam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Witam

Tak jak sam zauwazyles przyczyn moze byc sporo, jedyne wyjscie to poprostu obserwacja. Zapewnij sobie pomoc drugiej osoby niech jeden siadzie w aucie i trzyma obroty silnika dosyc wysokie a drugi poprostu niech obserwuje. U mnie np, wprawdzie w e36, ale delikatnie saczylo po króccu z tylu na silniku, z boku na powrocie chlodnicy i dodatkowo padly uszczelki na dwururce nagrzewnicy tez nie umialem dojsc do tego, naprowadzila mnie slodka ciecz pod dywanikiem i lejacy sie plyn rurkami do odprowadzenia wody z podszybia. Niestety musisz dobrze obserwowac a to zmudna robota

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Druga możliwość to pękł Ci króciec wchodzący z tyłu w głowicę i spod niego leje i cieknie po prawej stronie skrzyni biegów... Wymacaj gdzie zbiera się osad z płynu chłodniczego...

Pozdraiwam

No zapomniałem że tam może cieknąć. :duh:

Opublikowano

pod podszybiem są 2 trójniki, jeden łączy wąż od parownika a pod tym trójnikiem jest 2 trójnik w którym pękł wąż... :mad2: dojście jest kosmicznie do dupy że tak powiem... ale jutro będę odkręcać 1 trójnik i potem 2 żeby skrócić wąż i go dopiąć i prawdopodobnie będzie dobrze ;)

Napisze co i jak gdy zrobie jutro ;)

pozdro i dzieki za sugestie ! :mrgreen: