Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj przez pomyłkę zatankowalem samochod benzyną 10 litrow,( doznalem szoku jak się opamiętałem ) pózniej jak doszłem do siebie to zatankowałem samochód olejem napędowym ok 50 litrów, moje pytanie czy coś się stanie jak samochod pojezdzi na takiej mieszance ? proszę o odp.dziękuje i pozdrawiam
Opublikowano

Spoko nie bój zaby, nic sie nie stanie :)

Tymbardziej jak wlales pozniej tyle oleju...

BMW w oryginalnej instrukcji do e34 dopuszcza dolewki benzyny do diesla zimą.

Spalanie moze ci pojsc lekko w gorę i tyle ;)

Opublikowano
Co do zatankowania ON do bezyny. Brat do astry 1.6 ecotec zatankował 10L ropy. Odpalił po chwili auto zgasło. Scholowałem go potem wypompowałem rope ze zbiornika i zalałem go bęzyną i auto do dziś hula jak ta lala. Nie wiem jak to jest w drugą stronę ale jeśli nie próbowałeś na tym jechać to nic nie powinno się stać. Gorzej w nowych autach np z pompo wtryskami. Z tego co wiem może dojść do zatarcia wtrysków bo bęzyna jest bardziej sucha niż ropa. Ale w twoim przypadku to wydaje mi się że ewentualnie może mu się "odbić" i pojedzie dalej.