Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to niezle pojechałes z 1.9 tdi ;) nie ma problemów z dymieniem itp? a widze ze już jedna beemka jest ;) nowa w planie w jakiej budzie?

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano

Nie ,wszystko o"k .Jest inne turbo ,centralny IC i program Dynosoftu Wrocław. Myślałem jeszcze nad wtryskami i podniesieniem doładowania (bo mam niższe niż średnia dla BRD) ,ale to j.w. ,teraz czas na drugą BM-ke na 4 kołach. ( Ze 130 robią nawet powyżej 250 )

I jeszcze ku przestrodze !!!!!!!Po miesiącu gdy kupiłem auto ( prawie 4 lata temu ) co ? - No oczywiście program ,gdzie? - Tam gdzie taniej i bliżej ,i co? Po kilku m-c turbo rozpadło się. Przyczyna pseudo tuner z Tarnowa pod Poznaniem dowalił takie doładowanie że :duh: ,w ogóle gotowiec zrobiony do dupy ,a gość mówił ,, jak pan chce to możemy zrobić nawet 200 Km ( co za baran),dziś gdy wiem co w trawie piszczy to kazałbym mu by się stuknął w łep ,ale wtedy 0 wiadomości więc myślałem że i 200 samym programem można zrobić nie ruszając żadnych gratów. Dziś jako ,,kolega po przejściach " mówię Wam nasze auta są zbyt cenne by dawać je w łapy partaczy często taniej w dłuższej perspektywie znaczy d u ż o drożej.

Na A4 jest fajny wątek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9450.0 choć trochę przydługawy o dobrych chiptunerach.

Możesz zagadać do Daniela lub Mirasa -miałbyś blisko i profi -jak chcesz to mogę podać Ci tel.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

na razie nie macie co myslec o chiptuningu BMW serii 5 F10,F11, niestety nie da sie tego jeszcze robic, nikt tego nie robi, sa tylko jakies boxy na rynku, ktore niestety przyrosty maja male, a dane z tych stron sa wziete z palca...

w tym momencie da sie tylko zrobic X5 i X6 po lifcie oraz nowe BMW serii 3 po lifcie....

jak tylko bedzie cos mozliwe, to dam znac, bo sami czekamy na mozliwosc robienia 520d, itp.

Opublikowano
Allo ;) opadl ze mnie slomiany zapal. Na stronie ac schnitzera poprawa osiagow to 0,2 s do setki. Przy wzroscie mocy o 34 KM to troche malo satysfakcjonujaca zmiana. V max bez zmian. Odrobine lepsze przyspieszenia przy wyzszych predkosciach nie czynia rachunku ekonomicznego dodatnim :( odpuszczam temat. Czynie starania aby szczesliwie wypelnic postanowienia umowy leasingowej i w wolnych chwilach konfiguruje na stronce bmw 535i. Na razie nie mam odwagi do 550i :(

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Allo ;) opadl ze mnie slomiany zapal. Na stronie ac schnitzera poprawa osiagow to 0,2 s do setki. Przy wzroscie mocy o 34 KM to troche malo satysfakcjonujaca zmiana. V max bez zmian. Odrobine lepsze przyspieszenia przy wyzszych predkosciach nie czynia rachunku ekonomicznego dodatnim :( odpuszczam temat. Czynie starania aby szczesliwie wypelnic postanowienia umowy leasingowej i w wolnych chwilach konfiguruje na stronce bmw 535i. Na razie nie mam odwagi do 550i :(

V8 kazdy dorosly mezczyzna powinien zaliczyc :)

Opublikowano
daj sobie spokoj z jakims AC Schnitzerem i wiare w ich przyrost parametrow, to farmazony, mamy na to nie jeden dowod, ze te boxy wiekszosci tych wlasnie niby takich MEGA producentow sa do bani i przyrosty smieszne... chcialbym zobaczyc chociaz jeden wykres, gdzie przyrost jest taki jak producent boxa podawal...
Opublikowano
Dzis "tu" wyczytalem ze w genewie zostanie zaprezentowany pakiet performance m.in. do 520d. Zobacze o co chodzi i za ile. Moze pomysl powroci? Gwarancja bedzie dzialac a pewnie z 20 KM przybedzie.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano
Moze bedzie "promocja targowa" i zrobia mi na miejscu za polowe ceny :norty:

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future: