Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko, czy przejdzie taki numer, że kupię oryginalny używany kluczyk z transponderem z innej buni, dotnę i zamienię grot, a następnie z tym "innym" transponderem zaprogramuję kluczyk tak aby odpalał moje auto. Jeżeli da się, to w jaki sposób zaprogramować kluczyk z tym "dzikim" transponderem.
Opublikowano
Z tego co wiem to transponder do e46 można zaprogramować tylko raz, a więc przekodowanie używanego klucza jest niemożliwe. Pozostaje ci kupienie nowego klucza albo rozcięcie starego i wymiana transpondera na nowy.
Opublikowano
Z tego co wiem to transponder do e46 można zaprogramować tylko raz, a więc przekodowanie używanego klucza jest niemożliwe. Pozostaje ci kupienie nowego klucza albo rozcięcie starego i wymiana transpondera na nowy.

Witam

Mam dokładnie ten sam problem z kluczykiem.

Czy ktoś może jeszcze potwierdzić słowa kolegi dlugii1 :?:

Jeśli używany transponder jest nieprogramowalny to pozostaje serwis i nowy

kluczyk za ponad 600zł lub w niezależnej firmie za ok. 500zł. :(

--

Pozdrawiam

nelson

--

pozdrawiam

nelson

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Transporder jest jednorazowy.Można dokupić sam transporder.Rozbierz kluczyk i spisz oznaczenie.

Ceny transporderów są różne.Od 10 do 50 zeta średnio.

Opublikowano

A może tak:

Kupić kluczyk bez przycisków(w aso bmw) u mnie to koszt 180zl- kupić nowy kluczyk np na allegro z przyciskami i nie wyciętym grotem. Rozebrać kluczyk bez przycisków i przełożyć pestkę do kluczyka z przyciskami- dociąć grot i jest gotowy kluczyk. Za kluczyk z przyciskami u mnie się płaci 670- także ta operacja jest trochę tańsza (ok 300) i na pewno będzie działać.

Co śmieszniejsze za dorobienie kluczyka w jakiejś firmie (poza aso bmw) krzyczą 350 bez przycisków

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
A może tak:

Kupić kluczyk bez przycisków(w aso bmw) u mnie to koszt 180zl- kupić nowy kluczyk np na allegro z przyciskami i nie wyciętym grotem. Rozebrać kluczyk bez przycisków i przełożyć pestkę do kluczyka z przyciskami- dociąć grot i jest gotowy kluczyk. Za kluczyk z przyciskami u mnie się płaci 670- także ta operacja jest trochę tańsza (ok 300) i na pewno będzie działać.

Co śmieszniejsze za dorobienie kluczyka w jakiejś firmie (poza aso bmw) krzyczą 350 bez przycisków

Pozdrawiam

Deko kotlet - ale :)

Kolego sprawdziłeś Twój tok rozumowania- wpadłem na taki sam pomysł (do e36 są gotowe obudowy z czystym grotem) - zamówić w aso taki serwisowy i przełożyć do tej obudowy (elektronike do alarmu z jakiegoś zupełnie innego kluczyka do e36)? Tak jak dash4 główkował 300 to nie 600 ...

Opublikowano

Przerabialem ten temat.

Jesli kupisz pusta obudowe z surowym grotem ktory dasz naciac i do tego kupisz na allegro klucz z innego samochodu po to by pozyskac elektronike to i owszem sparujesz ja ze swoim autem (pilot) ale bedziesz musial wylutowac antene ferrytowa z obcej elektroniki ktora jednoczesnie (bedac cewka) jest odpowiedzialna za ladowanie akumulatorka w kluczyku. Jesli wiec posiadasz pestke zaprogramowana pod Twoj EWS i wylutujesz cewke z obcej elektroniki to owszem uzyskasz pelnowartosciowy klucz ktory jednak rozladuje sie po pewnym czasie i pilot umrze.

Opublikowano
Już po problemie - zamówiłem i kupiłem oryginalny kluczyk serwisowy w aso /odpala, otwiera furę/ - bez pilota - koszt 173 zl - mogę spać spokojnie.